Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστεί η Λήδα Μανθοπούλου, κόρη του γνωστού ηθοποιού που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή, Αίαντα Μανθόπουλου.

Η 19χρονη πριν από ενάμιση χρόνο διαπίστωσε πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και όπως τονίζει η ίδια στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο και χρειάστηκε αρκετό διάστημα για να συνειδητοποιήσει τι γίνεται στο σώμα της.

«Γενικά δεν αγχώνομαι σε αγώνες. Υπάρχει ένα «γαργαλητό» στην κοιλίτσα μου, αλλά εντάξει το ελέγχω. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη στο στόχο μου και δεν είναι ο πρώτος αγώνας, ούτε ο τελευταίος που θα τρέξω. Το έχω κάνει άπειρες φορές και είναι κάτι πολύ οικείο για εμένα που το αγαπώ και μου αρέσει», είπε αρχικά η Λήδα Μανθοπούλου.

«Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Χρειάστηκα τουλάχιστον έξι μήνες να συνηθίσω τις αλλαγές στον οργανισμό και στο σώμα μου. Υπήρχαν πολλοί πόνοι, άλλαξε η καθημερινότητα μου. Ξαναμπήκα σιγά σιγά στο γήπεδο, έτσι δίσταζα αρκετά στην αρχή, αλλά είναι κάτι που μου αρέσει, το αγαπώ και θα συνεχίσω», κατέληξε.