Καταστροφές προκάλεσε στη Μύκονο το πέρασμα της κακοκαιρίας. «Η κατάσταση δεν εξελίχθηκε παρόλο που έπεσε περισσότερο νερό, δεν εξελίχθηκε όπως στη Νάουσα της Πάρου. Όμως στις δύο ώρες που έπεφτε το νερό, εγώ είμαι και μεγάλος σε ηλικία, πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράγμα να συμβαίνει. Όλο το νησί μετατράπηκε σε ένα χείμαρρο», τόνισε ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βερώνης, μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή NewsRoom (Γ. Σιαδήμας, Σ. Παπαμιχαήλ).
«Φυσικά όταν σταμάτησε η βροχόπτωση μετά από ένα δεκάλεπτο αντιλαμβάνεστε ότι έφυγαν τα νερά και λόγω κατωφέρειας. Ένα αυτοκίνητο έφυγε και που ήταν κοντά στην πόλη, μέσα στη χώρα, έφυγε και κατέβηκε προς τα κάτω, μέσα στο κέντρο της πόλεως.
Δεν μπορούσαν οι υπόνομοι που ήταν όλοι ανοικτοί να πάρουν το νερό και έφτασε σε μαγαζιά, σε γνωστές ντίσκο ή και στο Ναυτικό Μουσείο, κοντά ένα μέτρο νερό. Δεν μπορούσε να φύγει δηλαδή ήταν πάρα πολύ και μαζευόταν από παντού.
Σκεφτείτε ότι η θάλασσα ήταν στα 100 μέτρα, εδώ στο Δημαρχείο που σας μιλώ και βρισκόμαστε στον όροφο, στο απέναντι γραφείο, στην απέναντι βεράντα, είχε σηκωθεί 20 πόντους το νερό δεν έφευγε από τον κάναλο και μπήκε μέσα στο δημαρχείο στα ξύλινα πατώματα και βγήκε από την άλλη. Ήταν εντονότατη η κατάσταση», τόνισε ακόμη.
Ακολούθως ο κ. Βερώνης τόνισε «το μόνο καλό σε όλο αυτό το μεγάλο κακό είναι ότι τα φράγματα τα δύο της Μυκόνου βάζουν τώρα αυτή τη στιγμή πολύ νερό. Βέβαια μετά βγήκαν τα μηχανήματα στους δρόμους.
Η Πυροσβεστική του αεροδρομίου της Μυκόνου και η Πυροσβεστική της Σύρου που ήρθαν όλη τη νύχτα δούλεψαν και τα μηχανήματα των ιδιωτών και αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι στο 90% οι δρόμοι έχουν αποκατασταθεί.
Όμως υπάρχουν ζημιές, ζημιές σε κτίρια, μεμονωμένες, ζημιές σε ανθρώπους, υπάρχουν ζημιές και σε δημοτικά κτίρια, γι’ αυτό έχω κλείσει και τα σχολεία.
Έχει ζημιές διότι όταν μπει 20 πόντοι μέσα το νερό στα Ματογιάννια θα κάνει ζημιά στο μαγαζί. Τέτοιου τύπου ζημιές έχουμε. Όλο το νησί χτυπήθηκε. Ας πούμε στον Ορνό που είναι παραλία και είναι επίπεδη και τα σπίτια.
Το ξέρουμε όμως ότι το νερό δεν φεύγει διότι δεν υπάρχει κατωφέρεια. Είχαμε ανοίξει την αμμουδιά δύο μέρες πριν. Παρόλα αυτά το νερό κατέβαινε από το νέο περιφερειακό και δεν μπορούσε να φύγει για τη θάλασσα. Ήταν στο ίδιο επίπεδο.
Στο νέο περιφερειακό της Μυκόνου, που η περιφέρεια εκτελεί έργα, αποκαθιστά τα πεζοδρόμια, κάνει δηλαδή νέα πεζοδρόμια υπογειώνει ταυτόχρονα το Δίκτυο, η ΔΕΗ και εμείς κάνουμε η ΔΕΥΑ η δική μας, κάνει έργο τριών εκατομμυρίων και περνάει δυο μεγάλους αγωγούς, αυτά όλα έγιναν ένα σώμα, έγιναν κουβάρι και πήγαν φορτωτές και τα αποκαθιστούμε.
Δηλαδή ζημιές έχομε, γι’ αυτό θα συνεννοούμαι και με την Πάρο, πιστεύω, επειδή είμαι και παλιός, ότι το νησί πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουμε ταχύτατα να τα αποκαταστήσουμε.
Διότι αν πάμε με τις διαδικασίες που λέει ο νόμος, του χρόνου τέτοιον καιρό θα ξαναμιλάμε».