Ο «Άγιος έρωτας» έρχεται στον Alpha για να γίνει η νέα καθημερινή μας συνήθεια, με εξαιρετικούς πρωταγωνιστές και μια συναρπαστική ιστορία που θα αγαπήσουμε.

Η άφιξη του νέου και γοητευτικού ιερέα και καθηγητή θεολογίας σε μια μικρή πόλη θα προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων. Κανείς δε γνωρίζει τι τον έχει οδηγήσει εκεί. Και κανείς δε μπορεί να προβλέψει, πόσο μάλλον ο ίδιος, ότι η νεαρή κόρη του ισχυρότερου άντρα της περιοχής θα αποδειχθεί για εκείνον η μεγαλύτερή του δοκιμασία. Πόσο δυνατός μπορεί να αποδειχθεί ο άνθρωπος απέναντι στα πιο μεγάλα πάθη, το μίσος και τον έρωτα;

Γύρω τους μπλέκονται οι ιστορίες όλων των χαρακτήρων της σειράς, όπως της Σμαρώς Μανωλοπούλου που υποδύεται η Ηρώ Μουκίου.

Η Σμαρώ είναι χήρα, έχει δυο παιδιά και εργάζεται επί σειρά ετών ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της Χριστίνας και του Κλεάνθη Βαρελά, που υποδύονται η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο Γιάννης Τσορτέκης. Είναι μια καλοπροαίρετη γυναίκα, πολύ προστατευτική απέναντι στα παιδιά της, που κρύβει μέσα της δυναμισμό, σθένος και πολλά μυστικά.

Αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα της Σμαρώς λειτούργησαν ως βασικό κίνητρο για την Ηρώ Μουκίου ώστε να συμμετάσχει στη σειρά. Φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξαν και «οι υπόλοιποι συντελεστές της σειράς που εγγυώνται ένα άρτιο αποτέλεσμα, καθώς και η προστασία και η ασφάλεια που μου παρέχουν το κανάλι και η εταιρία παραγωγής», όπως λέει η ίδια.

Για το ρόλο της θα πει: «με ιντρίγκαρε το γεγονός ότι δεν έχω ξανά υποδυθεί μια τέτοια γυναίκα, που αγωνίζεται να ζήσει την οικογένεια της και αντιμετωπίζει με σθένος τις απειλές, σε μια εποχή που η θέση της γυναίκας ήταν ακόμη πολύ χαμηλά. Ακόμη δε περισσότερο, το ταξικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει, καθώς είναι φτωχή και εργάζεται σαν οικιακή βοηθός για να μεγαλώσει τα παιδιά της.»
Θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τη Σμαρώ με μεγάλη προσοχή, «την προσεγγίζω με πολύ σεβασμό, θαυμασμό, ειλικρίνεια, γιατί αυτά τα συναισθήματα μού προξενεί ο χαρακτήρας της. Αρχίζω να ταυτίζομαι με το δυναμισμό της, τα πάθη και τις ευαισθησίες της. Την μελετώ προσεκτικά, ψάχνοντας τα κίνητρα της σε κάθε έκφανση της ζωής της», τονίζει η Ηρώ Μουκίου.

«Άγιος έρωτας». Η νέα καθημερινή, δραματική σειρά εποχής έρχεται στον Alpha.

Δείτε το trailer

Συντελεστές

Σενάριο: Άγγελος Χασάπογλου και Στέλλα Βασιλαντωνάκη

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος

Πρωτότυπη μουσική: Στέφανος Κορκολής

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Παππά, Ταμίλλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μαρίνα Ψάλτη, Μαρία Κατσανδρή, Ηρώ Μουκίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Καλλιρόη Μυριαγκού, Ηλίας Βαλάσης, Ελευθερία Πάλλα, Μιχάλης Πανάδης, Γιάννης Εγγλέζος, Κωνσταντίνος Κοντογεωργόπουλος, Γιούλη Γεωργακοπούλου, Κώστας Κονταράτος, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Αντιγόνη Μακρή

Παραγωγή Primavisione