Ένας 15χρονος στον Πύργο Ηλείας κινδύνευσε να χάσει το μάτι του ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από έναν 16χρονο τη στιγμή που βρισκόντουσαν σε σπίτι με φίλους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του 15χρονου, το παιδί βρισκόταν σε σπίτι φίλων του, όταν ο 16χρονος αλλοδαπός, άνευ λόγου και αιτίας, και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα φραστικό ή άλλης μορφής επεισόδιο μεταξύ των νέων αυτών, έπληξε με βίαιο τρόπο το μάτι του 15χρονου με σκουπόξυλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.

Όπως μεταδίδει το ilialive, μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο 15χρονος, που του προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό, ο δράστης και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στον χώρο άσκησαν ψυχολογική βία στον ανήλικο, λέγοντάς του να μην αποκαλύψει σε κανέναν τον τρόπο με τον οποίο χτύπησε και να υποστηρίξει πως χτύπησε στο παντζούρι του σπιτιού.

Το παιδί μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα διεκομίσθη στο «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα, όπου και υπεβλήθη σε τουλάχιστον μίας ώρας χειρουργείο.

Παρακολουθείται από οφθαλμιάτρους στην Πάτρα, ενώ οι γονείς του ζήτησαν την εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Η μητέρα, η οποία εργαζόταν την ώρα του συμβάντος, κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. Πατρών, αμέσως μόλις ο 15χρονος αποκάλυψε στους γονείς του την αλήθεια. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Α.Τ. Πύργου.