Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Ιερισσού στη Χαλκιδική, από τον θάνατο 8χρονου αγοριού. Το παιδί βρισκόταν με συγγενείς του διακοπές, όταν ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Υπέφερε από αμυγδαλίτιδα και υπάρχουν ενδείξεις πως εξαιτίας αυτού, υπέστη οξεία περικαρδίτιδα.

Το χρονικό

Ο ανήλικος βρισκόταν στην περιοχή με την οικογένειά του για τις καλοκαιρινές διακοπές, όταν ξαφνικά κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των γονιών του.

Αμέσως έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν το αγόρι. Τελικά, το μετέφεραν στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Όταν κλήθηκε το ΕΚΑΒ βρέθηκε εκεί σε 4 – 5 λεπτά, αλλά οι πληροφορίες που έχω από τους διασώστες είναι ότι το παιδί δεν είχε ούτε καν τις αισθήσεις του, ούτε επικοινωνούσε όταν έφτασαν εκεί. Δηλαδή πρέπει να ήταν ακαριαίο το πράγμα», λέει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιανός.

Το παιδί φαίνεται να υπέφερε από αμυγδαλίτιδα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι ο θάνατός του οφείλεται σε οξεία περικαρδίτιδα, που προκλήθηκε από τη λοίμωξη. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το ΑΤ Αρναίας ενώ η νεκροψία – νεκροτομή θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του 8χρονου.

Τα συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας

Σημειώνεται πως η αμυγδαλίτιδα,είναι μια συνηθισμένη ασθένεια για τα παιδιά, που τις περισσότερες φορές περνάει σχετικά ανώδυνα.

Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς είναι:

  • Πυρετός
  • Πονόλαιμος

Ενώ οι τρόποι αντιμετώπισης περιλαμβάνουν:

  • Αντιβίωση
  • Ξεκούραση
  • Καλή ενυδάτωση