Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να σταθεί πάνω στα μνημονιακά συντρίμμια, σημειώνει σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσεις Λαγκάρντ, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία, ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η συνέχιση του προγράμματος «εσωτερικής υποτίμησης και φορολογικής αφαίμαξης το οποίο πνίγει την εσωτερική ζήτηση και απονεκρώνει την αγορά» είναι ασύμβατη με τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «ούτε η ύφεση και η ανεργία αντιμετωπίζονται από τη χρήση της ίδιας συνταγής που μας έφερε μέχρι εδώ, ούτε η εικόνα της τραγικής κατάστασης της οικονομίας αλλάζει από τα συγχαρητήρια των εκπροσώπων της τρόικας προς τον υπάκουο μαθητή της, την ελληνική κυβέρνηση».

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «συγχαρητήρια» τα οποία συνοδεύονται από την υποσημείωση ότι δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση του μνημονιακού προγράμματος, καμία μείωση φόρων και, έτσι, η Ελλάδα «θα συνεχίσει να περιμένει μάταια το τρένο της ανάκαμψης, μέσα στο σταθμό της ανεργίας και της φτώχειας».