Για τον αποκλεισμό της ξιφομάχου, Δώρας Γκουντούρα, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τον οποίο διαμαρτυρήθηκε και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μίλησε ο σύντροφός της, Χάρης Γιακουμάτος.

Ο πρώην παίκτης του Survivor περιέγραψε στην εκπομπή «Summer’s cool» όσα έζησε στον αγώνα ξιφασκίας της Δώρας Γκουντούρα και τον αποκλεισμό της, τον οποίο η ίδια και ο προπονητής της θεωρούν άδικο.

«Όλο το στάδιο έβραζε από Γάλλους, οι οποίοι προσπαθούσαν να στηρίξουν την παίκτριά τους. Από κάποιο σημείο και μετά όμως περάσαμε σε ποδοσφαιρικές καταστάσεις, να γιουχάρουν, να ουρλιάζουν, να μην αφήνουν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Γενικά, υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση», περιέγραψε ο Χάρης Γιακουμάτος.

«Σίγουρα κάποιοι κανόνες δεν τηρήθηκαν, είδαμε έναν διαιτητή να είναι σε πανικό. Από ‘κει και πέρα, για μένα το μετάλλιο της Δώρας είναι όλα όσα είπε μετά. Εκεί φαίνεται η αξία ενός ανθρώπου, αυτά είναι τα χρυσά μετάλλια» λέει για τη σύντροφό του ο πρώην παίκτης του Survivor.

«Αληθεύει ότι οι χορηγοί της Δώρας θα την ανταμείψουν σαν να πήρε το χρυσό μετάλλιο και μπράβο τους, γιατί οι αθλητές έχουν τεράστια ανάγκη αυτή τη στήριξη. Ειδικά σε ένα άθλημα όπως η ξιφασκία, που έχει τόσα πολλά έξοδα και ταξίδια. Τα παράπονα γενικά εδώ στη διοργάνωση δίνουν και παίρνουν», κατέληξε ο Χάρης Γιακουμάτος.