Πιο ήρεμη από τη Δευτέρα και λιγότερο φορτισμένη (σε σχέση με τις προηγούμενες δηλώσεις της, που έγιναν αμέσως μετά τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες) εμφανίστηκε σήμερα η ξιφομάχος Δώρα Γκουντούρα. Η ελληνίδα αθλήτρια δεν έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξη όσον αφορά την ένσταση που κατέθεσε η ελληνική ομοσπονδία για τη διαιτησία που είχε στον αγώνα της, όμως τόνισε πως στο τέλος «τα θετικά ξεπερνάνε τα αρνητικά».

Η ίδια, πάντως, επέμεινε πως οι διαιτητικές αποφάσεις ήταν λανθασμένες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ προπονούμαι, παίζω τίμια, θέλω μόνο τους πόντους που κερδίζω. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με το αν το έκανε γιατί ήταν αγχωμένος ή αν ήταν πληρωμένος. Υπήρχαν κάποιοι πόντοι που δεν δόθηκαν στην αρχή, αλλά τους ζητήσαμε και δεν τους πήραμε. Και με τους πόντους που δεν πήραμε ήμασταν κοντά. Στο τέλος ζήτησα δύο επαναληπτικά βίντεο, που είχε δώσει πόντο στη γαλλίδα, για να δει (ο διαιτητής) αν είναι δικό μου. Πάει, ήταν δικό μου το είδα, και γυρίζει και λέει ότι δεν είναι καμιάς. Που είναι πολύ δύσκολο στο άθλημά μας, συνήθως είναι ή της μιας ή της άλλης. Το έκανε ξανά, πάλι ζήτησα βίντεο, πάλι γύρισε και είπε ότι δεν είναι καμίας μας, αλλά αυτοί οι δύο πόντοι θα είχαν αλλάξει το σκορ».

Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της στον «ΣΚΑΪ» σημείωσε: «Αισθάνομαι καλά. Έχω ηρεμήσει λίγο. Ήταν και ευχάριστη αλλά και δύσκολη ημέρα η χθεσινή. Τώρα λίγο ξεκουράστηκα, μίλησα λίγο με τους δικούς μου ανθρώπους, είδα και κάποια πράγματα που ήθελα να ξαναδώ… Εντάξει, είμαι καλά.

Προσπάθησα να κρατηθώ, ήταν δύσκολο εκείνη την ώρα το συναίσθημα. Είναι συγκίνηση εκείνη την ώρα, γιατί σκεφτόμουν πού είμαι και τι έχω περάσει. Τα θετικά ξεπερνάνε τα αρνητικά, δεν ήθελα ο κόσμος να μείνει στο δάκρυ και ότι είναι μόνο στεναχώρια και απογοήτευση.

Ένιωσα αδικημένη και αβοήθητη, γιατί γνώριζα καλά ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Όσο και να διαμαρτυρόμαστε, θα γίνει και ένσταση από την ΕΟΕ, αλλά η ιστορία έχει γραφεί και δεν ξεγράφει. Εγώ είμαι η 5η Ολυμπιονίκης, που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία και η συγκεκριμένη έχει πάρει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Η ιστορία έχει γράψει.

Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο η εθνικότητά της ή ο κόσμος, γιατί το στάδιο «έβραζε», κάτι που μπορεί να άγχωσε τον διαιτητή. Δεν ξέρω αν ήταν απλά λάθη του διαιτητή ή αν ήταν εσκεμμένα. Δεν το γνωρίζω, αλλά δεν με νοιάζει κιόλας. Δεν είναι η δουλειά μου».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του προπονητή της, είπε:

«Ήταν νευριασμένος, τον δικαιολογώ απόλυτα. Συμφωνώ απόλυτα με τη φράση του ότι δεν γίνεται κάποιος να παίζει με τους κόπους και τον ιδρώτα που χύνεις. Ο προπονητής έχει μιλήσει και με την Ομοσπονδία, για να κάνουμε μια ένσταση. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι.

Αισθάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι ταυτίστηκαν με αυτό που είπα. Χαίρομαι που πήρα πολλή αγάπη και που είχαν διάθεση να μου συμπαρασταθούν».