Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ολοκληρώθηκε τελικά στη φάση των «16», αφού ηττήθηκε, αν και πήρε το πρώτο σετ, με 2-1 από τη Μάρτα Κόστιουκ και μοιραία αποκλείστηκε.

Η ελληνίδα τενίστρια πήγε στο Παρίσι με το όνειρο ενός μεταλλίου, ωστόσο η πορεία της είχε άδοξο τέλος στη φάση των «16» λόγω της ήττας από την 22χρονη Ουκρανή, που είναι στο Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης. Μια ήττα που θα μπορούσε να αποφευχθεί, εάν τα λάθη δεν έφερναν εκνευρισμό και ο εκνευρισμός, αποκλεισμό.

Ο αγώνας άρχισε με τη Σάκκαρη να λέει κάποια στιγμή: «Δεν ξέρω πώς να παίξω», όταν βρέθηκε να χάνει με 3-0 στα games… Κάπου εκεί αντέδρασε, έκανε σερί 5-0, περνώντας μπροστά με 5-3 και τελικά με 6-4 πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο, η ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε ξανά να κυνηγάει, αφού ήταν πίσω με 2-0, αλλά το έκανε 2-2 και στη συνέχεια κατάφερε να βρεθεί στο 6-5. Η Κόστιουκ, όμως, κράτησε το σερβίς της και όλα κρίθηκαν στο tie break, όπου ήταν πιο ψύχραιμη και έκανε το 1-1.

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο σετ, όπου το ένα break διαδεχόταν το άλλο, με τη Σάκκαρη να μην αποφεύγει τα λάθη και να χάνει με 6-4 το σετ και με 2-1 τον αγώνα, μένοντας εκτός προημιτελικών.

Τα σετ: 6-4, 6-7, 4-6