Το έλλειμμα της Γαλλικής Προεδρίας αυξήθηκε στα 8,3 εκατομμύρια ευρώ και κύρια αιτία είναι κάποια δαπανηρά δείπνα που παρείχε στους εκλεκτούς καλεσμένους του ο Εμμανουέλ Μακρόν, όπως παραδείγματος χάριν εκείνο προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου.

Το διεθνές πολιτικό σάιτ politico αναφέρει πως ο λογαριασμός που έφτασε στη γαλλική προεδρία από το δείπνο προς τιμήν του Καρόλου ήταν περίπου 475.000 ευρώ, από τα οποία τα 165.000 ήταν για το catering και τα 40.000 πήγαν στα… κρασιά. Το πλουσιοπάροχο μενού για τους καλεσμένους του Εμμανουέλ Μακρόν, μεταξύ αυτών ο Μικ Τζάγκερ και ο Χιου Γκραντ, περιελάμβανε μπλε αστακούς και Château Mouton Rothschild του 2004.

Εξίσου εξαιρετικά δαπανηρά είναι τα έξοδα κάποιων ταξιδιών του γάλλου προέδρου και ειδικά όσων τελικά ακυρώθηκαν χωρίς επιστροφή χρημάτων.

Πέρυσι δαπανήθηκαν 830.000 ευρώ σε 12 ταξίδια του προέδρου που ακυρώθηκαν, εκ των οποίων ένα, το οποίο επρόκειτο να γίνει τον Ιούλιο του 2023 στη Γερμανία, κόστισε 500.000 ευρώ μόνο για τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας, που τελικά δεν έγιναν ποτέ!