Ένας άνδρας κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της φίλης του, την οποία πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι την ώρα που εκείνη οδηγούσε, με αποτέλεσμα το αμάξι να φύγει από την πορεία του και να πέσει σε ποτάμι. Μάλιστα, μέσα ήταν και τα τέσσερα παιδιά της γυναίκας.

Δράστης είναι ο 31χρονος Mandiko Kwadzo, που καταδικάστηκε στις 24 Ιουλίου για φόνο πρώτου βαθμού. Η καταδίκη του ανακοινώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου και πλέον είναι αντιμέτωπος με μέγιστη ποινή φυλάκισης 53 ετών.

Δημοσίευμα του toofab έγραψε ότι η υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 27 Ιουλίου 2020 στην Καλιφόρνια, όταν ο άνδρας επισκέφθηκε το σπίτι της 23χρονης φίλης του, Carliena Clayton, στην περιοχή West Sacramento.

Εκεί διαπληκτίστηκαν έντονα και τότε εμφάνισε ένα όπλο, με το οποίο πυροβόλησε για εκφοβισμό, αναγκάζοντάς την να επιβιβαστεί στο αμάξι της, μαζί με τα τέσσερα παιδιά της. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον ποταμό Sacramento, όπου της έριξε δύο φορές στο κεφάλι, ενώ εκείνη οδηγούσε.

Η γυναίκα πέθανε επί τόπου και το όχημα έπεσε στο ποτάμι. Ο άνδρας βγήκε στην όχθη και έμεινε να κοιτάζει ατάραχος, όσο το αμάξι βυθιζόταν και μέσα ήταν εγκλωβισμένα τα τέσσερα παιδιά.

Τότε, εμφανίστηκαν δύο ψαράδες που άκουσαν τους πυροβολισμούς και διέσωσαν τα παιδιά, βάζοντάς τα στη βάρκα τους. «Νόμιζα πως ήταν ατύχημα, ότι μπορεί να έσκασε κάποιο λάστιχο και να ακούστηκε σαν πυροβολισμός», είπε ο Harrell Fischer, προσθέτοντας: «Είδα δύο μικρά χεράκια να βγαίνουν από το νερό και ένα μικρό παιδάκι να λέει με δυσκολία: “Σε παρακαλώ, βοήθεια”».

Μόλις οι ψαράδες έβγαλαν τα παιδιά από το νερό, ένα από αυτά έδειξε τον άνδρα στην όχθη και είπε: «Πυροβόλησε τη μαμά μου, αλλά δεν επιστρέφεις από τέτοιον πυροβολισμό». Οι άνδρες απορημένοι κάλεσαν την Αστυνομία, ενώ ο Kwadzo συνέχιζε να κάθεται ατάραχος στην όχθη, καπνίζοντας συνέχεια.

Όταν έφτασαν οι Αρχές, εκείνος παραδέχτηκε την πράξη του και οδηγήθηκε στο Τμήμα, όπου συνελήφθη, ενώ ποτέ δεν βρέθηκε το μοιραίο όπλο, παρά τις έρευνες που έγιναν στο ποτάμι. Η ιατροδικαστική εξέταση εξακρίβωσε ότι η γυναίκα έφερε δύο τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, ενώ τόσο τα τέσσερα παιδιά της όσο και ο δράστης δεν τραυματίστηκαν από την πτώση του οχήματος στο ποτάμι.