Η οικογένεια του πρίγκιπα Μιχαήλ αποκάλυψε σήμερα λεπτομέρειες για το μέρος και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του, μετά τον θάνατό του (σε ηλικία 85 ετών) την Κυριακή.

Η Εταιρεία κατά της Κακοποίησης Παιδιού, Eliza Society, την οποία ίδρυσε ο Μιχαήλ και της οποίας ήταν επίτιμος πρόεδρος, έκανε ανάρτηση στο Instagram, αναφέροντας τα εξής:

«Mε θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Πρίγκιπας Μιχαήλ, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, απεβίωσε την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2024, ώρα 12:00, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή του στο Τατόι. Θερμή παράκληση αντί στεφάνων εις μνήμην να γίνουν δωρεές στην Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ, της οποίας ο Πρίγκιπας Μιχαήλ υπήρξε Ιδρυτής & Επίτιμος Πρόεδρος. Λόγω πένθους, τα γραφεία και υπηρεσίες του ΕΛΙΖΑ θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 1η Αυγούστου».

Υπενθυμίζεται πως ο πρίγκιπας Μιχαήλ ήταν ο μοναδικός εν ζωή εγγονός του Γεωργίου του Α’. Ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Χριστόφορος, ήταν ο πέμπτος υιός του βασιλιά, ενώ η μητέρα του ήταν η Φραγκίσκη της Ορλεάνης, από τον οίκο των Βουρβόνων.

Επίσης, ήταν το μόνο μέλος του πρώην ελληνικού βασιλικού Οίκου με ελληνική υπηκοότητα, δηλωμένος στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων ως Μιχαήλ ντε Γκρες.