Σε συναγερμό φέρεται να βρίσκεται η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας για τα κιλά του Κιμ Γιονγκ Ουν που πάχυνε ξανά, καθώς φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας λόγω της παχυσαρκίας, με αποτέλεσμα συνεργάτες του να αναζητούν φάρμακα στο εξωτερικό.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας σε ενημέρωση προς το νομοθετικό σώμα της χώρας ανέφερε ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης έφτασε τα 140 κιλά, τη στιγμή που στην οικογένειά του υπάρχει σοβαρό ιστορικό καρδιακών παθήσεων.

Το Politico σε σχετικό δημοσίευμα υπενθύμισε πως ο πατέρας και ο παππούς του Κιμ, που επίσης κυβέρνησαν τη Βόρεια Κορέα, πέθαναν εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η κύρια υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας, γνωστοποίησε λοιπόν στους βουλευτές της (σε μια ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών) ότι ο Κιμ υπολογίζεται ότι ζυγίζει ξανά περίπου 140 κιλά και βρίσκεται σε ομάδα υψηλού κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες ότι από την ηλικία των 30 ετών, ο Κιμ παρουσίαζε συμπτώματα υψηλής αρτηριακής πίεσης και διαβήτη.

Το γεγονός ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης είναι παχύσαρκος οφείλεται πιθανότατα στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής του αλλά και στο άγχος που τον διακατέχει, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας. Θεωρούν επίσης ότι η μεγαλύτερη κόρη του, που είναι 10 ή 11 ετών, εκπαιδεύεται για να αναλάβει τα ηνία της χώρας, όταν αποσυρθεί ο πατέρας της. Η Κιμ Τζου Άε έχει συνοδεύσει ουκ ολίγες φορές τον πατέρα της σε δημόσιες εκδηλώσεις το 2022.

Τα κρατικά ΜΜΕ της Νοτίου Κορέας υποστηρίζουν ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας της έχει μεγάλη αδυναμία, γι’ αυτό και θεωρείται ως η επικρατέστερη, για να λάβει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής.