Στο… διπλό προσωπείο που υιοθετεί ο Αλέξης Τσίπρας εντός και εκτός συνόρων και με τον χαρακτηρισμό «ανήθικος» συνεχίζει να «χτυπά» την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία, εγκαλώντας τον γιατί εντός Ελλάδας μιλάει για 13η σύνταξη ενώ στο εξωτερικό μιλάει για εφάπαξ βοήθημα για φέτος. Μετά τη τροπολογία για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά σε αντίθεση με το «παρών» στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, στο γαλάζιο στρατόπεδο κλιμακώνουν την σκληρή κριτική τους για το νέο διαφαινόμενο αδιέξοδο με τις μακρόσυρτες διαπραγματεύσεις.

«Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά ο λογαριασμός μεγαλώνει για τους Έλληνες πολίτες» επαναλαμβάνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμώντας πως οι εκλογές αποτελούν το τέλος του καθοδικού σπιράλ στο οποίο έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτό, όπως τονίζουν, διότι είτε ο Αλέξης Τσίπρας τις έχει στο στρατηγικό σχεδιασμό του για να διασώσει το εναπομείναν πολιτικό του κεφάλαιο μέσα από μία ηρωϊκή έξοδο με σύγκρουση με τους δανειστές, είτε ακόμα και να μην τις θέλει, για να παραμείνει γατζωμένος στην εξουσία, πιθανότατα να τον οδηγήσουν εκεί οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.

Για αυτό το λόγο και στο γαλάζιο επιτελείο απευθύνουν διαρκείς εκκλήσεις στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να κλείσει άμεσα τη διαπραγμάτευση, πριν μεγαλώσει ο λογαριασμός σε μία νέα επώδυνη συμφωνία στα όρια της… άτακτης υποχώρησης, όπως αυτή του Ιουλίου του 2015.

Μέσα από την επιβεβαίωση του «παραλόγου» των αιτημάτων των πιστωτών εν τω μεταξύ, στη ΝΔ επιχειρούν να αποδομήσουν τη διαρκή κυβερνητική επωδό της ταύτισης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ. Για αυτό το λόγο και σε κάθε ευκαιρία γαλάζια στελέχη αντιτάσσουν στις αιτιάσεις αυτές το εναλλακτικό πρόγραμμα που αντιπροτείνει η ΝΔ με βαθιές μεταρρυθμίσεις «ακόμα και πέραν αυτών που ζητούν οι πιστωτές», όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στους Financial Times, με παράλληλη αποκλιμάκωση της φορολογίας, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στη Συμφωνία Αλήθειας.

Την ίδια ώρα από την Πειραιώς εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και το… ηθικό πλεονάκτημα της Αριστεράς, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για νέο δάνειο του Κήρυκα Χανίων. Στη ΝΔ σημειώνουν πως «η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταυτισμένη με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου και η κομματική “ΑΥΓΗ” με μέτοχο offshore εταιρία, ξαναχτύπησαν. Επανήλθαν στο θέμα των δανείων της εταιρίας “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” για να αποκρύψουν το “σκάνδαλο” της δανειοδότησης της “ΑΥΓΗΣ” με την εγγύηση της μελλοντικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις».

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, με σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και με ξεδίπλωμα των επόμενων κινήσεων της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της ΝΔ από τον εκπρόσωπο Τύπου, Βασίλη Κικίλια.