Τρία μικρά κορίτσια είναι τα θύματα της επίθεσης με μαχαίρι του 17χρονου, που εισέβαλε σε σχολή χορού, την ώρα που γινόταν μάθημα αφιερωμένο στην Τέιλορ Σουίφτ, στο Σάουθπορτ της Αγγλίας.

Η Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τριών κοριτσιών, τα οποία οι οικογένειές τους αποχαιρετούν με σπαρακτικά λόγια.

Το πρώτο θύμα είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η Alice Aguiar, η εννιάχρονη που πιστεύεται ότι πέθανε νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Η θεία της, Carina Aguiar, δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα στη μνήμη της: «Πριγκίπισσα Alice. Αυτή τη στιγμή πονάει η ψυχή μου, πονάει το σώμα μου, πονάει το μυαλό μου. Έχω έναν κόμπο στον λαιμό μου. Ήσουν απλά ένα αθώο παιδί, ένα χαρούμενο χαμογελαστό κορίτσι με μια λαμπρή ζωή μπροστά σου, την οποία ένα ποταπό ανθρώπινο ον σου πήρε μακριά, χωρίς οίκτο, χωρίς λόγο. Φρόντισε τη μαμά και τον μπαμπά σου, που υποφέρουν και είναι συντετριμμένοι. Πετάξε ψηλά, μικρό μας αστέρι! Σ’ αγαπώ».

Αξιωματούχοι στη Λισαβόνα επιβεβαίωσαν ότι έχει πορτογαλική υπηκοότητα και ότι οι γονείς της κατάγονται από τη Μαδέρα.

Η οικογένεια της Bebe King, 6 ετών, συγκλονίζει: «Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν τη συντριβή της οικογένειάς μας, καθώς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια του μικρού μας κοριτσιού, της Bebe».

σαουθπορτ-αγγλια

Η Elsie Dot Stancombe, 7 ετών, αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πρώτα θύματα της επίθεσης.

σαουθπορτ-αγγλια

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας του Merseyside προστίθεται: «Οι οικογένειές τους, οι οποίες υποστηρίζονται από ειδικούς αξιωματικούς, εξέδωσαν φωτογραφίες και ζήτησαν να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή αυτή τη στιγμή».

Η δασκάλα του συγκεκριμένου μαθήματος χορού, η 35χρονη Leanne Lucas, παλεύει για τη ζωή της, αφού προσπάθησε με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί τα παιδιά.

Αυτή και ένας συνάδελφός της φέρονται να βοήθησαν να προστατευτούν έως και 16 αθώα παιδιά από την επίθεση.

Κοινοποιώντας μια φωτογραφία της Leanne στο Facebook, η Sunshine Yoga έγραψε: «Είμαι απολύτως συντετριμμένη. Σας παρακαλώ, προσευχηθείτε για τη Leanne! Ήρθε στο εκπαιδευτικό μου σεμινάριο τον Δεκέμβριο. Ένα όμορφο, νεαρό, δημιουργικό κορίτσι, τόσο παθιασμένη με το να βοηθάει τα παιδιά. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Παρακαλώ προσευχηθείτε!».

Σοκαρισμένη η Taylor Swift

«Η φρίκη της χθεσινής επίθεσης στο Σάουθπορτ με συγκλονίζει και είμαι απολύτως σοκαρισμένη», έγραψε στο Instagram η Τέιλορ Σουίφτ για τη θανατηφόρα επίθεση, που έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος.

«Η απώλεια των ζωών και της αθωότητας και το φρικτό τραύμα που προκλήθηκε σε όλους αυτούς που ήταν εκεί, τις οικογένειες και τους ανθρώπους που έσπευσαν στον χώρο. Ήταν απλά μικρά παιδιά σε ένα μάθημα χορού. Δεν έχω τρόπο να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σε αυτές τις οικογένειες».

σαουθπορτ-αγγλια