Το θέμα της ακρίβειας, η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, καθώς και οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για το ζήτημα αυτό αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου στη συνέντευξη που παραχώρησε το ραδιοφωνικό σταθμό TALK Radio 9.89

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι συγχρόνως «με όλα όσα λένε τα στελέχη της, δηλώνουν και την απόλυτη αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια η οποία είναι ανεξέλεγκτη». Σχολιάζοντας αποστροφή του πρωθυπουργού σχετικά με τις φετινές τιμές στα ράφια είπε ότι «προφανώς το υπουργικό συμβούλιο και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είτε ζουν σε άλλη χώρα, είτε επιμένουν να μας κοροϊδεύουν δημιουργώντας μια δική τους παράλληλη πραγματικότητα».

Μιλώντας για τις εξελίξεις με την υπόθεση των υποκλοπών και την ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η είναι σίγουρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει «κάποιες πρωτοβουλίες, θεσμικές», «θα είναι κοινοβουλευτικές σε αυτή την πρώτη φάση». «Ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό το θέμα να αρχειοθετηθεί», τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν θα συμβάλουμε στο θάψιμο και στον ενταφιασμό ενός θέματος, το οποίο συνιστά κατάλυση των δημοκρατικών αρχών και των αξιών ενός κράτους δικαίου».

«Εμείς σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη, κλονιζόμαστε όμως όταν επιχειρείται η αντιστροφή της πραγματικότητας», εξήγησε, «δηλαδή όταν έχουμε τις αποκαλύψεις για τις θεωρητικώς νόμιμες επισυνδέσεις και τις παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλου λογισμικού του predator προσώπων τα οποία ταυτοποιούνται επισήμως από την ποινική έρευνα, ότι έχουν παρακολουθηθεί παραλλήλως και από την ΕΥΠ και από το predator, αυτό συνιστά παραβίαση της λογικής μας». Προσέθεσε ότι η Δικαιοσύνη «είναι για να εξετάζει ενδελεχώς τα γεγονότα», «για να καλεί όλους τους μάρτυρες που εμπλέκονται σε μια υπόθεση, για να δώσουν κατάθεση και να κάνει διεξοδική έρευνα». «Προκύπτει ότι προφανώς και δεν έχουν γίνει όλα αυτά», είπε.

Η κυρία Κεχαγιά ανέφερε ότι «πρέπει να δούμε τα υπομνήματα, πρέπει να δούμε το πόρισμα, πρέπει όλα αυτά να έρθουν στη Βουλή για να βγάλουμε και εμείς τα συμπεράσματά μας». Σημείωσε ότι «δεν ξέρουμε για ποιο λόγο δεν το έκανε, αλλά ειλικρινά κλονιζόμαστε από τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κυρία Αδειλίνη και λέμε ότι αυτό επί της ουσίας είναι μια νέα προσπάθεια συγκάλυψης, ένα νέο κουκούλωμα».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε αν «είναι δυνατόν πρόσωπα που επισήμως παρακολουθήθηκαν από την ΕΥΠ να παρακολουθούνται ανεπισήμως τα ίδια πρόσωπα από ιδιώτες, έτσι εξ συμπτώσεως». Σχολίασε ότι ακόμα «και αν δεχτούμε ότι υπάρχει αυτή η σατανική σύμπτωση και ότι οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμότησαν κάποιοι ιδιώτες που δεν είχαν τίποτε άλλο να κάνουν, να παρακολουθούν τα ίδια πρόσωπα, όπως για παράδειγμα τον υπουργό, τον κύριο Χατζηδάκη, για ποιο λόγο τον παρακολουθούσαν; Ποιο ήταν το κίνητρό τους;». Επίσης ανατωτήθηκε ότι «αν δεχτούμε ότι για λόγους εθνικής ασφάλειας γίνονταν οι νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ, οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων εγείρουν με τη στάση τους κάποιους λόγους εθνικής ασφάλειας και έτσι ανανεώνονται και οι οδηγίες και οι εντολές για την παρακολούθησή τους;». Σχολίασε ότι ακόμα κι αν δεχτεί κανείς ότι οι τέσσερις ιδιώτες που ήλεγχαν το Predator έκαναν ανενόχλητοι αυτή τη δουλειά, «δεν πήρε χαμπάρι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ή Αντιτρομοκρατική;». «Δεν θα έπρεπε χθες να έχει ξηλωθεί όλη η ΕΥΠ ή Αντιτρομοκρατική;», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ