Η εκπομπή «Brave new Greece» με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη, έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Αυγούστου στις 08:30 στον ΑΝΤ1.

Κάθε επεισόδιο του «Brave new Greece» αποτελεί ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer, μια βιβλιοθήκη γνώσης για το μέλλον της χώρας μας και του κόσμου για να καταλάβουμε καλύτερα τους στόχους, τις καινοτομίες και τις προκλήσεις του αύριο. Επιχειρώντας να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον και την εξέλιξη που αυτό μπορεί να φέρει, το «Brave new Greece» δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι όχι μόνον έχουν εντοπίσει τις μεγάλες τάσεις, αλλά έχουν καταφέρει να στηρίξουν το όραμά τους σε αυτές, κάνοντας πράξη την αλλαγή.

Σάββατο 3 Αυγούστου στις 08:30

#BraveNewShipping

Η τεχνολογία και η βιωσιμότητα διαμορφώνουν το αύριο της ναυτιλίας

Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί στρατηγικό τομέα όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Βρίσκεται, όμως, αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, όπως η πράσινη μετάβαση και ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός του στόλου. Με το παρελθόν της ναυτιλίας να είναι μακρύ, πώς διαμορφώνεται το μέλλον της;

Το επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewShipping επιδιώκει να περιγράψει την πορεία προσαρμογής της ελληνικής ναυτιλίας στα δεδομένα που δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες, η απανθρακοποίηση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με τη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός της. Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι παίκτες του κλάδου σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον;

Η εκπομπή εστιάζει σε success stories και επισκέπτεται ορισμένες από τις πιο ιστορικές εγκαταστάσεις ναυπηγείων της χώρας, που έχουν εγκαινιάσει ένα νέο κεφάλαιο. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές προοπτικές να πρωταγωνιστήσει και στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, που αποτελεί βασικό πυλώνα της ναυτιλίας.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Πάνος Ξενοκώστας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου OΝΕΧ Shipyards & Technologies / Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ), Γιάννης Σταματόπουλος (Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών, Όμιλος ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies), Δημήτρης Ντρες (Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Πρωτοβουλιών, Όμιλος ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies), Χάρις Πλακαντωνάκη (Chief Strategy Officer, Starbulk), Δημήτριος Λυρίδης (Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Θαλάσσιων Μεταφορών, ΕΜΠ), Εμμανουήλ Γ. Καβουσανός (Καθηγητής, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική & Διοίκηση, ΟΠΑ).

Κυριακή 4 Αυγούστου στις 08:30

#BraveNewMobility

Το στοίχημα της βιώσιμης κινητικότητας για όλους

Η κινητικότητα βρίσκεται περισσότερο από ποτέ σε διαρκή μετασχηματισμό. Οι νέες τεχνολογίες, οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, επιτάσσουν τη δημιουργία αποτελεσματικών, βιώσιμων και συμπεριληπτικών λύσεων μετακίνησης. Πόσο εύκολο είναι, όμως, το στοίχημα της αλλαγής για τον κλάδο της κινητικότητας;

Το επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewMobility σκιαγραφεί τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες που διαθέτει σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία και εν γένει οι παίκτες των μεταφορών. Με την ηλεκτροκίνηση, το shared mobility και την τεχνολογία υδρογόνου να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, ποιες είναι οι τάσεις που διαμορφώνουν την κινητικότητα του μέλλοντος; Ποιο ρόλο καλείται να παίξει η Ελλάδα;

Η εκπομπή εστιάζει σε success stories και συνομιλεί με ειδικούς του κλάδου της κινητικότητας, αναζητώντας απαντήσεις. H βιώσιμη κινητικότητα για όλους αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Hermann Riedl (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Toyota Hellas), Matt Harrison (Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Toyota Motor Europe), Simone Scarfi (Advance Mobility Manager Toyota Motor Europe), Ελένη Ξενάκη (Διευθύντρια Σύνταξης Περιοδικό 4 Τροχοί), Τάκης Πουρναράκης (Μηχανολόγος Μηχανικός-Δημοσιογράφος).

Η εκπομπή «BraveNewGreece» έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Αρκεί να το κατανοήσουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί το μέλλον προδιαγράφεται συναρπαστικό!

«BraveNewGreece» με τη Μαριάννα Σκυλακάκη κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 08:30 στον ΑΝΤ1.