Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας, το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, είναι γεγονός, με τον εκπληκτικό Θοδωρή Τσελίδη να κάνει την έκπληξη στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο και να παίρνει το χάλκινο.

Όταν ετοιμαζόταν για το Παρίσι ο έλληνας τζουντόκα είχε ως στόχο μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Το όνομά του, άλλωστε, δεν ήταν ανάμεσα σε αυτά από τα οποία όλοι περιμένουν ένα μετάλλιο. Στην πράξη, όμως, ο Τσελίδης έδειξε ότι μπορούσε να κάνει την υπέρβαση και την έκανε.

Αν και εκνευρίστηκε με τη διαιτησία στην ήττα του στον προημιτελικό, είχε μια δεύτερη ευκαιρία μέσω του ρεπεσάζ και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Έτσι, πρώτα νίκησε τον Αράμ Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μετά βρήκε μπροστά του τον Τριστάνι Μοσακλισβίλι από την Ισπανία.

Αυτός ήταν το… τελευταίο εμπόδιο για τον Τσελίδη πριν από το μετάλλιο και το ξεπέρασε, επικρατώντας με 1-0. Έτσι, το χάλκινο μετάλλιο, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, είναι δικό του και η Ελλάδα… άνοιξε λογαριασμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, περιμένοντας πλέον τα υπόλοιπα!