Ο Βλαντίμιρ Καρά- Μουρζά , ο οποίος έχει ρωσική και βρετανική υπηκοότητα και έχει καταδικασθεί για προδοσία σε 25 χρόνια φυλάκιση, μεταφέρθηκε από τη φυλακή στην οποία κρατείτο στη Σιβηρία κάπου αλλού, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η υπηρεσία φυλακών της Ρωσίας.

Η υπηρεσία φυλακών, FSIN δήλωσε ότι ο Καρά- Μουρζά μεταφέρθηκε από την αποικία κρατουμένων ΙΚ-16 που βρίσκεται στο Ομσκ σε άλλο προορισμό, χωρίς ωστόσο να τον προσδιορίσει.

Σε συνέντευξη στο CNN ο Καρά-Μουρζά είχε πει πως η Ρωσία κυβερνάται από «καθεστώς δολοφόνων». Είχε χρησιμοποιήσει επίσης ομιλίες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη προκειμένου να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει στόχους αμάχων στην Ουκρανία, κατηγορία την οποία η Μόσχα αρνήθηκε.

Ορισμένοι Ρώσοι αντιφρονούντες και άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για την αντίθεσή τους στον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία εξαφανίστηκαν από τις ρωσικές φυλακές τις τελευταίες ημέρες, κάτι που σύμφωνα με ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί πιθανό σημάδι ότι μια ανταλλαγή κρατουμένων με τη Δύση μπορεί να είναι κοντά.