Μια γυναίκα κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του πλούσιου εν διαστάσει συζύγου της, που ήταν κατά 30 χρόνια μεγαλύτερός της και πλέον είναι αντιμέτωπη με κάθειρξη έως και 15 ετών, ενώ κρατείται με εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Πρόκειται για την 33χρονη Άσλεϊ Μπένεφιλντ, που καταδικάστηκε στη Φλόριντα για τη δολοφονία του 59χρονου Νταγκ Μπένεφιλντ, η οποία σημειώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της New York Post.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε μια εκδήλωση τον Αύγουστο του 2016, όταν η Άσλεϊ παρευρέθηκε ως εργαζόμενη χορεύτρια, ενώ ο Νταγκ ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους, καθώς εργαζόταν σε τομείς της άμυνας. Ύστερα από γνωριμία 13 ημερών οι δυο τους ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και ένα χρόνο αργότερα ο άνδρας «πλήρωσε, για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της συζύγου του». Συγκεκριμένα, της άνοιξε μια σχολή μπαλέτου, για να διδάσκει, καθώς εκείνη ήθελε να γίνει μια επιτυχημένη μπαλαρίνα.

Η Άσλεϊ Μπένεφιλντ κατά τη διάρκεια της δίκης της

Εντούτοις, η επιχείρηση χρεοκόπησε και λίγο πριν μπει οριστικό λουκέτο άρχισαν οι τριγμοί στο γάμο τους, λόγω αυτού. Η Άσλεϊ μετακόμισε στη μητέρα της και κατήγγειλε τον σύζυγο για ενδοοικογενειακή βία, όμως οι ιατροδικαστές δεν εντόπισαν κάποιο σημάδι ή χτύπημα στο σώμα της. Τότε, άλλαξε την κατάθεσή της, υποστηρίζοντας ότι δεχόταν ψυχολογική βία, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον πήγαινε στα δικαστήρια για αυτό το ζήτημα, χωρίς να δικαιώνεται.

Παρά ταύτα, δεν ζήτησε διαζύγιο και προσπάθησαν να φτιάξουν τη σχέση τους. Το 2018, όμως, η γυναίκα έμεινε έγκυος σε ένα κοριτσάκι και δεν το αποκάλυψε στον σύζυγό της, γεννώντας κρυφά. Όταν εκείνος το έμαθε, πήγε στα δικαστήρια και κέρδισε το δικαίωμα να επισκέπτεται το παιδί του, παρότι η σύζυγός του δεν ήθελε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «New York Post», τον Σεπτέμβριο του 2020 η Άσλεϊ μετακόμιζε και ο Νταγκ πήγε σπίτι της, για να τη βοηθήσει με τα πράγματα. Η γυναίκα τον πυροβόλησε τέσσερις φορές, με δύο σφαίρες να βρίσκουν τον στόχο τους. Τότε, ένας γείτονας ειδοποίησε την αστυνομία.

Στις Αρχές ισχυρίστηκε πως ήταν σε αυτοάμυνα και πως όλα ξεκίνησαν, επειδή εκείνος καβγάδισε μαζί της για το γεγονός ότι μετακόμιζε. Στη συνέχεια, ανέφερε πως τη χτύπησε και εκείνη άφησε το παιδί μαζί του, τρέχοντας στο δωμάτιο της να κρυφτεί. Αυτός την ακολούθησε και όπως πήγε να ορμήσει πάνω της, εκείνη έβγαλε ένα πιστόλι και τον πυροβόλησε σε αυτοάμυνα.

Οι αστυνομικοί, όμως, δεν βρήκαν κανένα σημάδι πάλης ή χτύπημα πάνω στην Άσλεϊ, παρότι εκείνη υποστήριξε πως δέχτηκε χαστούκια και μπουνιές. Επίσης, το πτώμα βρισκόταν σε τέτοια θέση που έμοιαζε να αιφνιδιάστηκε και όχι να έκανε κάποια κίνηση. Οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν προσχεδιασμένη τη δολοφονία, αναφέροντας ότι η γυναίκα ήθελε αποκλειστικά την επιμέλεια του παιδιού, ειδικά από τη στιγμή που ο εν διαστάσει σύζυγος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα έδινε σε εκείνη κάποιο ποσό στο μέλλον, ανεξαρτήτως αν έμεναν μαζί ή όχι.

«Επιτέλους ο πατέρας μου βρήκε δικαίωση», είπε η κόρη του θύματος, που είχε αποκτήσει από προηγούμενο γάμο, η οποία υποστήριξε ότι ο πατέρας της ουδέποτε υπήρξε κακοποιητικός άνθρωπος.