Μαφιόζικες μεθόδους φαίνεται να χρησιμοποιούσε μεταξύ άλλων το κύκλωμα των υπαλλήλων της ΕΤΑΔ που εκμεταλλευόταν παράνομα ακίνητα, προχωρώντας σε βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων.

Συμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέλη του κυκλώματος, εντελώς αυθαίρετα, είχαν περιφράξει χώρο του Δημοσίου κοντά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στου Γουδή, τον οποίο και χρησιμοποιούσαν σαν υπαίθριο πάρκινγκ. Όταν οι διαμαρτυρίες έφτασαν στον Οικονομικό Διευθυντή της ΕΤΑΔ, οι καταπατητές απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Για να εκφοβίσουν, όμως, τον 46χρονο διευθυντή, του έστειλαν στις 8 Δεκεμβρίου 2023 μια ανθοδέσμη με ένα φάκελο που περιείχε απειλητικό μήνυμα και μια σφαίρα. «Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου. Χρόνια πολλά, Νικόλα! Περίμενε το δώρο μου από κοντά. Σύντομα. Ο φίλος σου – 28/11/23», ανέφερε το μήνυμα. Την ανθοδέσμη είχε βρει η σύζυγος του 46χρονου, που αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Το κάψιμο του λάθος ΙΧ

Ο συγκεκριμένος Οικονομικός Διευθυντής είχε μπει στο στόχαστρο του κυκλώματος αρκετούς μήνες νωρίτερα. Το φθινόπωρο του 2023 άγνωστοι είχαν κάψει το αυτοκίνητο ενός γείτονά του, προσπαθώντας προφανώς να κάψουν το δικό του, στέλνοντάς του ένα ακόμα μήνυμα.

Τελευταίο επεισόδιο με πρωταγωνιστές τα μέλη του κυκλώματος σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, όταν ένας 19χρονος συνεργός τους χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι έναν 47χρονο υπάλληλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, καθώς τους ζητούσε να απομακρυνθούν από ακίνητα των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει και βάση των οποίων τα είχαν νοικιάσει σε πολύ χαμηλή τιμή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο υπαλλήλων της ΕΤΑΔ, που είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αλλά και των συζύγων τους.