Με ομιλίες υπουργών και στελεχών συνεχίζονται αύριο, Κυριακή, για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδρίαση της οποίας για σήμερα ολοκληρώθηκε.

Σε μία περίοδο αστάθειας και εξελίξεων η κυβέρνηση αναδεικνύεται σε παράγοντα σταθερότητας, σημειώνοντας επιτυχίες στο εσωτερικό και διεθνώς». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας αναφορά στις διεθνείς εξελίξεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση εντός και εκτός Ελλάδος.

«Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για να αναδεικνύουμε το ανθρώπινο πρόσωπο, την ηθική υποχρέωση απέναντι στην προσφυγική κρίση»,ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εγγυώμαστε την κοινωνική συνοχή στα πλαίσια μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης και συμφωνίας και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εγγυόμαστε τη διεθνή θέση της χώρας».

«Η Ελλάδα από παράγοντας κρίσης γίνεται μέρος της λύσης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ακραίοι κύκλοι θέλουν να αξιοποιήσουν την αποσταθεροποίηση για να προωθήσουν τους σχεδιασμούς τους, σχεδιασμούς στους οποίος εντάσσεται και η παραφιλολογία για δήθεν έξοδο της χώρας από τη συνθήκη Σέγκεν», ανέφερε, μεταξύ άλλων.