O Σάσα Βεζένκοφ έζησε ως Έλληνας, δια ζώσης, την προσπάθεια της Εθνικής μπάσκετ ανδρών αλλά και πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλώνοντας περήφανος για όσα κατάφεραν.

«Τα παιδιά πρέπει να είναι πολύ περήφανα γι’ αυτό που έχουν κάνει, γιατί στο τέλος της ημέρας δεν ξέρεις αν θα ξανάρθει τέτοια στιγμή», ανέφερε για την ομάδα μπάσκετ ο άσος του Ολυμπιακού, ενώ για αυτή του πόλο, όπου αγωνίζεται η σύντροφός του, Νικόλ Ελευθεριάδου, τόνισε πως «… είμαστε περήφανοι για τα κορίτσια, γιατί πραγματικά το να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι από μόνο του κάτι τεράστιο».

Αναλυτικά, ο 29χρονος φόργουορντ μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio:

Για την Εθνική Ανδρών και πώς ο ίδιος έζησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες σαν φίλαθλος: «Στο 1ο ματς ήταν λίγο περίεργο. Η ώρα ήταν 11:00 το πρωί που δεν έχουμε το συνηθίσει, αν και δεν είναι δικαιολογία. Και το κλίμα του γηπέδου στα επόμενα ματς όσο περνούσε η ώρα ήταν όλο και πιο “ζεστό”. Σίγουρα τα παιδιά πάλεψαν πάρα πολύ, άφησαν ό,τι έχουν και δεν έχουν στο γήπεδο. Η Γερμανία είναι μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα, που σε όλο το τουρνουά παίζει πολύ σταθερά. Μόνο υπερηφάνεια γι’ αυτά τα παιδιά, γιατί η σεζόν είναι πάρα πολύ δύσκολη. Απαιτούμε απ’ τα παιδιά, στον 12ο μήνα της σεζόν τους ουσιαστικά, να είναι στην καλύτερή τους κατάσταση, να παλεύουν, να προσπαθούν. Πραγματικά τα έδωσαν όλα. Έζησαν αυτήν την εμπειρία. Όταν πας σαν φίλαθλος το βλέπεις πολύ διαφορετικά. Εδώ είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και είναι ένα συναίσθημα που, ακόμη και σαν φίλαθλος που το ζω, είναι μοναδικό. Τα παιδιά πρέπει να είναι πολύ περήφανα γι’ αυτό που έχουν κάνει, γιατί στο τέλος της ημέρας δεν ξέρεις αν θα ξανάρθει τέτοια στιγμή».

Για το εξαιρετικό κλίμα της Εθνικής Ανδρών: «Το βλέπεις και απ’ έξω, το βλέπεις με τον τρόπο που επικοινωνούν, που παλεύουν, που είναι ο ένας για τον άλλον. Όταν δεν έρχεται το αποτέλεσμα σίγουρα μπαίνει μια αμφισβήτηση, γιατί, καλώς ή κακώς, ζούμε στην Ελλάδα, όπου σε κάποια πράγματα είμαστε λίγο πιο… Βαλκάνιοι. Θεωρώ ότι αυτή Εθνική μπορεί να μείνει ενωμένη και να ξεπεράσει τους κραδασμούς που θα έρθουν μπροστά της».

Για την ήττα της Εθνικής Γυναικών απ’ την Αυστραλία στο πόλο: «Θεωρώ ότι στο άθλημα των γυναικών η ψυχολογία είναι πάρα πολύ σημαντική, ακόμη σημαντικότερη απ’ ό,τι στο ανδρών. Σε όλο το τουρνουά η ομάδα δεν έδειξε αυτά που δείχνει στα προηγούμενα τουρνουά και όταν πήγε κοντά το ματς, λόγω του ότι η Αυστραλία είχε βγει 1η στον όμιλο και ξέρει πώς να κερδίζει τα παιχνίδια, είχε το πάνω χέρι λόγω του μομέντουμ και της ψυχολογίας στο τουρνουά. Επίσης ήξερε και πώς να κλείσει το παιχνίδι. Η Αυστραλία κέρδισε δίκαια, γιατί απ’ την αρχή έδειξε ότι είναι 1η κερδίζοντας πολύ μεγάλες δυνάμεις. Είμαστε περήφανοι για τα κορίτσια όμως, γιατί πραγματικά το να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι από μόνο του κάτι τεράστιο».