Υπάλληλος του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ο σύζυγός της, που κατηγορείται για συνέργεια σε δωροληψία.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του ΕΦΚΑ απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές τεχνικές, από την οποία προέκυψε η εμπλοκή της υπαλλήλου, που για την παρέμβασή της και τη θετική έκβαση του αιτήματος ζήτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού σε δύο ισόποσες δόσεις.

Σε αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 7 Αυγούστου 2024, η κατηγορούμενη συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 61.850 ευρώ, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, usb stick και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ