Οι μάχες συνεχίζονται στην περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία και αποτελεί από προχθές, Τρίτη, θέατρο μιας αιφνιδιαστικής επιδρομής ουκρανικών δυνάμεων, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 8/8 ο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Η επιχείρηση καταστροφής σχηματισμών του ουκρανικού στρατού συνεχίζεται», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο, διαβεβαιώνοντας ότι «κάνει να αποτύχουν» οι «απόπειρες» των ουκρανικών δυνάμεων να «διεισδύσουν βαθιά» μέσα στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Εξάλλου ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας του Κουρσκ υποστήριξε πως η κατάσταση εκεί είναι «σταθερή και υπό έλεγχο» και πως οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν μάχες στην περιοχή Σούτζα της περιφέρειας απωθώντας τους ουκρανούς μαχητές, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA Novosti και TASS.

Στο Κίεβο, ο σύμβουλος της προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ υπογράμμισε σήμερα πως η ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο ημέρες, είναι συνέπεια της ρωσικής «επίθεσης» εναντίον της Ουκρανίας.

«Η πρωταρχική αιτία κάθε κλιμάκωσης, κάθε βομβαρδισμού, κάθε στρατιωτικής δράσης (…) μεταξύ άλλων και στις περιφέρειες του Κουρσκ και του Μπελγκορόντ, είναι αποκλειστικά η αναμφισβήτητη επίθεση της Ρωσίας» και η εισβολή της στην Ουκρανία που συνεχίζεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια, έγραψε ο Ποντολιάκ στο X.

Εξάλλου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από ουκρανικό βομβαρδισμό της πόλης Σεμπέκινο στη ρωσική περιφέρεια του Μπελγκορόντ, που βρίσκεται δίπλα σε εκείνη του Κουρσκ, ανέφερε μέσω του καναλιού του στο Telegram ο κυβερνήτης της, ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένας άλλος άμαχος τραυματίσθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ