Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε χθες στο νότιο Ρέθυμνο, στην περιοχή του Αμαρίου.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυροσβεστών που επιχειρούν.

Η Πολιτική Προστασία με μηνύματα ενημερώνει τους κατοίκους για την κατάσταση της φωτιάς και τα σημεία που πρέπει να κατευθυνθούν, όταν η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη.

Εκκενώθηκαν επτά οικισμοί

Ήδη κάτοικοι των χωριών Αποδούλου, Πλάτανος, Βαθιακό, Σάτα, Ρίζικα, Άδρακτος και Λοχριά έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Άλλωστε από πλευράς του Δήμου Αμαρίου υπάρχει σχετική ενημέρωση ότι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στο Φουρφουρά, είναι ανοικτό για όσους έχουν απομακρυνθεί ή θα ειδοποιηθούν, καθώς υπάρχει ειδική μέριμνα από τις υπηρεσίες του δήμου.

Μεταβαίνει στην Κρήτη ο Βασίλης Κικίλιας

Στην πυρκαγιά του Νοτίου Ρεθύμνου μεταβαίνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και δεύτερη αερομεταφερόμενη ομάδα από Αθήνα με 40 δασοκομάντο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύονται περαιτέρω από Ρόδο και Ελευσίνα οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά. Συγκεκριμένα, από αέρος συνδράμουν 13 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για το συντονισμό.

Επιπλέον, επιχειρούν αυτή τη στιγμή συνολικά 250 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντο, 54 οχήματα και εθελοντές. Συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Ενόπλων Δυνάμεων και της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμμαχος της φωτιάς οι καιρικές συνθήκες

Οι συνθήκες στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπάρξει συνδρομή και από άλλες περιοχές της χώρας, καθώς η κατάσταση είναι οριακή και σε επίπεδο ανθρώπινων δυνάμεων, όπως μεταδίδει το cretalive.

*Φωτογραφία από «Νέα Κρήτη»