Σε βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που το μεγα-γιότ των 140 εκατομμυρίων δολαρίων της χήρας του Στιβ Τζομπς εμβολίζει μια άλλη πολυτελέστατη θαλαμηγό, που ανήκει σε έναν μεξικανό δισεκατομμυριούχο τηλεπικοινωνιών, με το τρομαγμένο πλήρωμα να ουρλιάζει.

Η… πανάκριβη σύγκρουση αφορούσε τη θαλαμηγό «Venus» των 78 μέτρων, την οποία άφησε ο αείμνηστος ιδρυτής της Apple στην Laurene Powell Jobs, και την 105 μέτρων «Lady Moura», που ανήκει στον μεξικανό δισεκατομμυριούχο, επιχειρηματικό τιτάνα, Ricardo Salinas.

Τα δύο πλοία, που κοστίζουν συνολικά 265 εκατομμύρια δολάρια, χτύπησαν το ένα το άλλο σε μια ριπή του ανέμου στις ακτές της Νάπολης, μια ριπή που τα έφερε σε τροχιά σύγκρουσης.

Το δραματικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τραβήχτηκε από το πλήρωμα της «Lady Moura» δείχνει τη στιγμή που τα δύο σκάφη ήρθαν σε επαφή, καθώς μέλη του πληρώματος ακούστηκαν να ουρλιάζουν για την επικείμενη ζημιά.

Η Powell Jobs δεν επέβαινε στο σκάφος.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, χωρίς να το γνωρίζουν ο καπετάνιος και το πλήρωμα της «Venus», η «Lady Moura» είχε ρίξει άγκυρα με διπλάσια ποσότητα αλυσίδας από την αναμενόμενη, σύμφωνα με το πλήρωμα της «Venus».

Το βίντεο από τη «Lady Moura», που δημοσίευσε ο Salinas στο διαδίκτυο, θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η «Venus» πλησιάζει το μεγαλύτερο σκάφος, όμως σύμφωνα με το πλήρωμά της ήταν η «Lady Moura» με τη μεγαλύτερη σε μήκος άγκυρα που κινήθηκε προς το δικό του σκάφος.

Οι δύο καπετάνιοι μίλησαν μετά το συμβάν, καταλήγοντας ότι ήταν ένα μικρό περιστατικό, μετά το οποίο τα δύο σκάφη χρειάζονταν επισκευές.

Η άποψη του Salinas ήταν ότι έφταιγε η «Venus» και ότι θα κόστιζε περισσότερο από μερικά iPhone, για να αποκτήσει ξανά το σχήμα της η «Lady Moura».

Γράφοντας στα ισπανικά, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι θα ήθελε να μάθει τι συνέβη με τον καπετάνιο και το πλήρωμα που δεν μπόρεσαν να δουν «ένα γιοτ στο μέγεθός [του] ακριβώς μπροστά τους».

«Το καλό είναι ότι δεν ήταν παρά μία γρατζουνιά, αλλά ήταν μια μεγάλη γρατζουνιά που θα κοστίσει αρκετά για επιδιορθωθεί», έγραψε, τελειώνοντας με «χα, χα, χα», που υποδηλώνει ότι αφήνει το περιστατικό πίσω του.