Μελετητής του Μπομπ Ντίλαν αποκάλυψε το νόημα πίσω από ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του ο Τιμ Γουόλς μετά την επιλογή της Κάμαλα Χάρις να είναι υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Το 2021, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα Minnesotan Post με αφορμή τα 80α γενέθλια του θρυλικού τραγουδιστή-τραγουδοποιού, επιλέγοντας αυτό που πίστευε ότι ήταν ένα από τα καλύτερα τραγούδια του.

«Ως πατέρας το “Forever Young” ήταν πάντα το αγαπημένο μου τραγούδι του Ντίλαν» έγραψε. «Ένα διαχρονικό μήνυμα από έναν μπαμπά στον γιο του» πρόσθεσε.

Το τραγούδι, από το άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν το 1974, «Planet Waves», περιγράφει τις ελπίδες ενός πατέρα για το μέλλον του παιδιού του και γράφτηκε ως νανούρισμα για τον γιο του, Τζέσι.

Ο καθηγητής Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ρίτσαρντ Φ. Τόμας είναι ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς στον Ντίλαν, έχοντας γράψει μια σειρά βιβλίων για τον μουσικό, συμπεριλαμβανομένου του «Why Bob Dylan Matters» του 2017. Διδάσκει επίσης ένα μάθημα για τον αμερικανό τραγουδιστή-τραγουδοποιό και συγγραφέα.

Ο καθηγητής δήλωσε στην εφημερίδα «The Independent» ότι διάβαζε για τον Γουόλς μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και δεν αποτέλεσε έκπληξη όταν έμαθε ότι είναι θαυμαστής του Ντίλαν. «Ο Ντίλαν εξακολουθεί να παίζει ακόμα γράφοντας και τραγουδώντας για την ανθρώπινη φύση σε ηλικία 83 ετών» είπε ο Τόμας. «Θέλω να κάνω πράγματα προς όφελος όλης της ανθρωπότητας» όπως έγραψε σε ένα τραγούδι του 2020, συμπλήρωσε.

«Ο Τιμ Γουόλς φαίνεται να συμμερίζεται αυτό το συναίσθημα, τη φράση που είναι γραμμένη στο μετάλλιο του Νόμπελ Λογοτεχνίας, το οποίο δικαιωματικά κατέχει ο Ντίλαν» εξήγησε ο Ρίτσαρντ Τόμας.

Στο μετάλλιο αναγράφεται «Inventas vitam iuvat excoluisse per artes» (Είναι ωφέλιμο να βελτιώνεται η ανθρώπινη ζωή μέσω της επιστήμης και των τεχνών. Προέρχεται από την Αινειάδα του Βιργίλιου, την οποία διδάσκω, σημείωσε.

Ο Τιμ Γουόλς, κυβερνήτης της Μινεσότα ήταν δάσκαλος σε δημόσιο σχολείο, προπονητής ποδοσφαίρου και μέλος της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις μουσικές προτιμήσεις του Τιμ Γουόλς. Είναι αφοσιωμένος Swiftie (θαυμαστής της Τέιλορ Σουίφτ) και βρισκόταν πίσω από τον πρόσφατο «νομοσχέδιο Taylor Swift», που εισήχθη σε μια προσπάθεια να εγγυηθεί περισσότερη διαφάνεια και προστασία για τους ανθρώπους που αγοράζουν εισιτήρια διαδικτυακά για συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ