Η Κάμαλα Χάρις επέλεξε ως υποψήφιο αντιπρόεδρο για τις επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον κυβερνήτη της Μινεσότα, που ονομάζεται Τιμ Γουόλς.

Σύμφωνα με το «CNN», σύντομα θα αρχίσουν από κοινού περιοδείες σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ, ώστε να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, ειδικά μετά τις αμφιβολίες που είχε δημιουργήσει η υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν.

Η εφημερίδα Guardian έγραψε για τον Γουόλς ότι ο άνθρωπος που διανύει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα αποτελεί προσωπική επιλογή της Χάρις.

Προηγουμένως υπηρέτησε 12 χρόνια στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας μια αγροτική περιφέρεια με συντηρητικές τάσεις, στην οποία, τόσο πριν όσο και μετά τη θητεία του, κυριαρχούσαν ως επί το πλείστον οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ο Τιμ Βαλτζ, υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις

Ποιος είναι ο Τιμ Βαλτζ

Γεννημένος στην επαρχία της Νεμπράσκα, ο Γουόλς είναι πρώην εκπαιδευτικός που δίδαξε στο εξωτερικό και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ για 24 χρόνια.

Ξεκινώντας την καριέρα του στη διδασκαλία, ο 60χρονος Γουόλς δεν ασχολήθηκε με την πολιτική μέχρι το 2006, όταν κέρδισε τις πρώτες του εκλογές στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τελικά, υπηρέτησε έξι θητείες στο Κογκρέσο.

Ο Γουόλς γνώρισε τη σύζυγό του, Gwen Whipple, ενώ δίδασκαν στο Mankato West High School στη Μινεσότα, ενώ αυτός ήταν και προπονητής ποδοσφαίρου.

Εξελέγη κυβερνήτης το 2018.

Στο νομοθετικό ιστορικό του έχει υπογράψει νομοσχέδια για την αλλαγή φύλου, την προστασία της πρόσβασης στην άμβλωση και την LGBT κοινότητα.

Ο Γουόλς έχει δύο παιδιά, την Hope και τον Gus, που γεννήθηκαν το 2001 και το 2006, και είναι Λουθηρανός.

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, ένα βασικό ζήτημα για τους Δημοκρατικούς, ο Γουόλς καταδίκασε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Γουόλς υπηρέτησε σε δύο βασικές στιγμές στην πολιτική της Μινεσότα την τελευταία περίοδο: κατά την πανδημία της COVID 19 και στις ταραχές στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο του George Floyd στα χέρια της αστυνομίας.

Μάλιστα, δεν έχει διστάσει να μιλήσει για την εμπειρία της συζύγου του από την εξωσωματική γονιμοποίηση.