Ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να ξεκινήσει την εκκαθάριση του κόμματός του από τους αντάρτες που αντιτίθενται στο πακέτο λιτότητας το οποίο θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες, δήλωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει νόμους μέχρι το βράδυ της Τετάρτης για περικοπή των δαπανών, αύξηση του ΦΠΑ, αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού, αλλαγή των κανόνων πτώχευσης και ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να πείσει τους δανειστές να ξεκινήσουν συνομιλίες για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

Ωστόσο, ένα μίνι-αντάρτικο βουλευτών ανέβασε την πίεση στο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, με 17 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίζουν την πρόταση της κυβέρνησης.

Μεταξύ των πιο γνωστών ανταρτών είναι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και αρχηγός της «Αριστερής Πλατφόρμας» και ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης, αναμένονται να εκδιωχθούν από την κυβέρνηση, δηλώνουν πηγές κοντά στην κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Reuters.

Ειδική αναφορά γίνεται στο δημοσίευμα του πρακτορείο για την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επίσης αψήφησε τον Τσίπρα και δεν υπερψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης. Για να αντικατασταθεί θα απαιτούνταν πρόταση μομφής, σημειώνεται, αν και για τους άλλους αντάρτες θα αναμένονταν να παραιτηθούν, δήλωσε η ίδια πηγή.