Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε διάγγελμα προς τα μέλη της οργάνωσης απείλησε ξανά το Ισραήλ, αναφέροντας πως τα αντίποινα δεν έχουν σημειωθεί ακόμη.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι τελευταίες επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ «δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίποινα που υποσχεθήκαμε, τα οποία δεν έχουν έρθει ακόμη».

Επίσης, αναφερόμενος περισσότερο στον θάνατο του Σουκρ, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ παραδέχτηκε ότι η οργάνωσή του υπέστη μεγάλη απώλεια, διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι «αυτό δεν μας αποδυναμώνει ούτε μας κλονίζει».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου με χαμηλές πτήσεις τους πάνω από τη Βηρυτό, τρεις φορές μέσα σε διάστημα 30 λεπτών, δημιουργώντας εκκωφαντικούς υπερηχητικούς κρότους, σπέρνοντας πανικό στους κατοίκους της λιβανέζικης πρωτεύουσας, που έτρεξαν να βρουν χώρους να προφυλαχτούν.

Οι υπερπτήσεις συνέβησαν λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, για το μνημόσυνο στον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ, που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα ισραηλινά μαχητικά ήταν ορατά διά γυμνού οφθαλμού. «Οι κρότοι ήταν οι πιο εκκωφαντικοί που έχουν ακουστεί στη Βηρυτό τα τελευταία χρόνια», τόνισαν ορισμένοι.

Ορισμένοι κάτοικοι έσπευσαν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να σπάσουν τα τζάμια από τους ισχυρούς κρότους. Άλλοι στέκονταν στα μπαλκόνια τους, για να δουν τα αεροπλάνα να πετούν από πάνω.

Ένας δημοσιογράφος του «Reuters» δήλωσε ότι είδε ανθρώπους που κάθονταν σε μια καφετέρια στη συνοικία Μπαντάρο της πρωτεύουσας να διασκορπίζονται, καθώς ο ήχος αντηχούσε σε ολόκληρη την πόλη.