Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό, ο Φίλιπ Μαξ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στο κανάλι των «πράσινων» στο Youtube και δεν έκρυψε τη χαρά του και τον ενθουσιασμό του, εξηγώντας γιατί ήταν εύκολη η απόφαση να έρθει στην Ελλάδα και στέλνοντας το μήνυμά του στους οπαδούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο 30χρονος Γερμανός αριστερός μπακ, ο οποίος υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο και πήρε τη φανέλα με το Νο3, στο PAO TV…

Για τα πρώτα του συναισθήματα μετά τη μεταγραφή: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ εν τέλει. Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις με τον ατζέντη μου, τους ανθρώπους του συλλόγου. Ανυπομονώ για τους πρώτους αγώνες».

Για το τι σκέφτηκε όταν έμαθε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού: «Ότι είναι μια μεγάλη ιστορική ομάδα, από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα, με πολλή ενέργεια και καρδιά, δίψα για να φτάσει στην επίτευξη μεγάλων στόχων. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση για μένα, να είμαι μέρος αυτού του πλάνου, αυτού του όμορφου συλλόγου, της όμορφης ομάδας. Ανυπομονώ να έρθουν οι πρώτοι αγώνες, να γνωριστώ με όλους τους συμπαίκτες μου και να βοηθήσω την ομάδα».

Για το τι περιμένει να δει στην Ελλάδα: «Όπως είπα, αντιμετωπίζοντας ελληνικές ομάδες αντίκρισα το πάθος και την ενέργεια οπότε το περιμένω αυτό. Επίσης είναι δύσκολη η κούρσα τίτλου με δυνατούς αντιπάλους. Αλλά και σε διεθνές επίπεδο, παρακολούθησα πέρυσι τους αγώνες της ομάδας κόντρα στη Μπράγκα και τη Μαρσέιγ και βρέθηκε πολύ κοντά στο Champions League. Οπότε περιμένω ένα καλό πρωτάθλημα, καλή ποιότητα, δύσκολους αγώνες, τα εκτός έδρας παιχνίδια επίσης θεωρώ ότι θα είναι δύσκολα, ενώ στα εντός θα έχουμε σίγουρα μεγάλη υποστήριξη από τους φιλάθλους μας».

Για το αν προσπάθησε να βρει πληροφορίες για το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό: «Τα προηγούμενα χρόνια με την Αϊντχόβεν και την Άιντραχτ αντιμετώπισα τον ΠΑΟΚ, οπότε ξέρω πολύ καλά την ελληνική κουλτούρα, γνωρίζω ότι ο κόσμος ενθουσιάζεται και δίνει πολλή ενέργεια για να υποστηρίξει την ομάδα του. Αυτό ταιριάζει στο δικό μου ποδοσφαιρικό στυλ, να δίνω τα πάντα και να αφήνω την καρδιά μου στο γήπεδο. Αυτό θέλω να παρουσιάσω στο γήπεδο. Επίσης ήμασταν συμπαίκτες με τον Τιν Γεντβάι για έναν χρόνο στην Άουγκσμπουργκ. Είχαμε μια σύντομη επικοινωνία πριν συμφωνήσω και άκουσα μόνο θετικά λόγια για την πόλη, τον σύλλογο, οπότε δεν ήταν δύσκολη απόφαση να έρθω στον Παναθηναϊκό».

Για το πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του αγωνιστικά: «Είμαι αριστερός μπακ έχω εμπειρίες από διαφορετικά πρωταθλήματα και διοργανώσεις σε διαφορετικές χώρες. Θα προσπαθήσω να φέρω την εμπειρία μου, να αμυνθώ καλά, να επιτεθώ με σέντρες, να βοηθήσω στην οργάνωση. Αυτά θέλω να κάνω στην αρχή και στη συνέχεια αποκτώντας αυτοπεποίθηση και αγωνιστικό ρυθμό, θα μπορέσω να δοκιμάσω και άλλα πράγματα. Αρχικά χρειάζεται δουλειά για να γνωριστώ με τους συμπαίκτες μου, να μάθω πώς θέλουν τη μπάλα, να μάθουν πώς θέλω τη μπάλα, οπότε αυτά τις πρώτες εβδομάδες είναι αληθινά σημαντικά.»

Για το τι ονειρεύεται να έχει πετύχει όταν κλείσει το κεφάλαιο Παναθηναϊκός: «Όταν έμαθα για την προσφορά, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θέλω να κερδίσω κάποιον τίτλο. Πέρσι η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο. Όλη η ομάδα θέλει να κερδίσει το Πρωτάθλημα ξανά μετά από αρκετά χρόνια. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω μαζί με τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο, τους φιλάθλους, να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου. Επίσης θέλω να παίξω σε διεθνή παιχνίδια».

Για το αν ευχαριστιέται περισσότερο ένα γκολ, μια ασίστ ή ένα σωτήριο τάκλιν: «Μια καλή μίξη όλων! Αλλά εάν έχω συμμετοχή σε ένα γκολ της ομάδας, δεν έχει σημασία εάν το έχω πετύχει εγώ ή εάν έχω δώσει την ασίστ. Στο παρελθόν μου έδινε μεγαλύτερη χαρά να δώσω μία ασίστ, αλλά και να σκοράρω δεν είναι τόσο άσχημο!».

Το μήνυμά του προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα προσπαθήσω να δώσω καθημερινά το 100% των δυνατοτήτων μου σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα, να παλέψω για ό,τι είναι δυνατό. Θα δώσω όλη μου την ενέργεια στην ομάδα και θα την καταθέσω στο γήπεδο. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και αυτή είναι η υπόσχεσή μου».