Η ΑΕΚ προηγήθηκε με γκολ του Λιβάι Γκαρσία κόντρα στη Νόα στον πρώτο αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, ένα λάθος του Στρακόσα όμως έφερε την ισοφάριση και στη συνέχεια έγινε το ασύλληπτο, με τους Αρμένιους να προηγούνται με 2-1 χάρη σε εκτέλεση φάουλ του… τερματοφύλακά τους από την περιοχής τους (!), για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 στο 97′ από τον Μανβελγιάν.

Ο αγώνας άρχισε με δυνατό αέρα που ευνοούσε στο πρώτο ημίχρονο τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι φρόντισαν να απειλήσουν από νωρίς και συγκεκριμένα στο 8′ με την κεφαλιά του Μουκουντί που έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το φάουλ του Γκατσίνοβιτς.

Ήταν η πρώτη καλή φάση για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπάθησε να πιέσει για το γκολ και τελικά το πέτυχε στο 22′ σε νέα στατική φάση και από εκτέλεση ξανά του Γκατσίνοβιτς. Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά επρόκειτο για κόρνερ και ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ένα γκολ που βοήθησε την Ένωση να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση έχοντας βρει ένα ρυθμό και λειτουργώντας παράλληλα άψογα ανασταλτικά αφού δεν ένιωθε καμία απειλή. Παρ’ όλα αυτά, σε ακόμη ένα παιχνίδι, ο δικέφαλος αετός δέχθηκε γκολ από το πουθενά…

Στο 33′ ο Στρακόσα αντί να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε πάνω στον Πίνσον και αυτός είπε «ευχαριστώ» κάνοντας το 1-1 με σουτ εντός περιοχής, με τις δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι με βάση την απόδοσή τους θα έπρεπε να είναι ισόπαλες και στο τέλος του αγώνα. Ο Στρακόσα, όμως, είχε άλλη άποψη… Ο τερματοφύλακας της Ένωσης που είχε κάνει το λάθος στη φάση του 1-1 πιάστηκε στον ύπνο και στο 67′, με συνέπεια να δεχθεί ένα γκολ που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ένα γκολ που ήρθε από την… εκτέλεση φάουλ του τερματοφύλακα Τσαντσάρεβιτς από την απέναντι εστία (!), με τον αέρα να… παίρνει τη μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα για το 2-1.

Η ΑΕΚ, η οποία δεν ήταν καλή, βρέθηκε να χάνει αν και δεν είχε δεχθεί ούτε φάση από την αντίπαλό της, κάνοντας δώρο τα δύο γκολ, με τον Αλμέιδα να κάνει αλλαγές ρίχνοντας στο ματς και τον Λαμέλα. Η απόδοση της ομάδας, όμως, παρέμενε κακή, φάσεις για την ισοφάριση δεν υπήρξαν και στις καθυστερήσεις τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα χάρη σε νέο μεγάλο λάθος.

Από… βολέ του τερματοφύλακα της Νόα η μπάλα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο και πέρασε απ’ όλους, με τον Μανβελγιάν να βγαίνει απέναντι από τον Στρακόσα για το 3-1, με την Ένωση να πρέπει να νικήσει με τρία γκολ διαφορά στις 15/8 στην OPAP Arena για να προκριθεί.

Νόα: Τσαντσάρεβιτς, Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράρινσον, Σάντος, Γκαμπό (46′ Γκρεγκόριο), Σαγκαρέ, Μονβελγιάν, Πίνσον (78′ Μουραντιάν), Φερέιρα (89′ Πετροσιάν), Αίας (46′ Αβανεσιάν).

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72′ Χατζισαφί), Σιμάνκσι, Πινέδα (68′ Περέιρα), Ελίασον (78′ Άμραμπατ), Λούμπιτσιτς (72′ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία.