Σήμερα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας ήταν 38,7 βαθμοί, ωστόσο ο καιρός θα αλλάξει τις επόμενες μέρες, με τη ζέστη να παραμένει, αλλά να συνοδεύεται από βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, 110 μετεωρολογικοί σταθμοί του meteo.gr κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών. Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα κεντρικά, με τη μεγαλύτερη να σημειώνεται στη Στυλίδα Φθιώτιδας, όπου έφτασε τους 38,7 βαθμούς.

Χάρτης που δημοσίευσε το meteo.gr:

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα αλλάξει από την Τετάρτη, οπότε και θα εμφανιστούν τα πρώτα φαινόμενα, ενώ θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες, χωρίς να υπάρξει μεταβολή στη θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες:

Τετάρτη 6/8

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς στη Θεσσαλία τοπικά τους 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35, τοπικά έως 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 8/8

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και το μεσημέρι – απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 9/8

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 10/8

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 11/8

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.