Ο Εμμανουήλ Καραλής έζησε την πιο μεγάλη, μέχρι την επόμενη, στιγμή της καριέρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ και στην απονομή δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και τη συγκίνησή του.

Ο έλληνας αθλητής πήγε στο Παρίσι, όντας σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και το μετάλλιο έδειχνε εφικτός στόχος. Και ήταν, όπως αποδείχθηκε. Με άλμα στα 5,90μ. ο «Μανόλο» πήρε την 3η θέση και έχει πλέον Ολυμπιακό μετάλλιο στο παλμαρέ του.

Ο Καραλής προσπάθησε και για τα 6μ., αλλά δεν του βγήκε, γεγονός, πάντως, που δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού αν τα κατάφερνε θα ήταν απλά το… κερασάκι στην τούρτα και όχι η επιβεβαίωση για την αγωνιστική εξέλιξή του, γιατί αυτή ήρθε από το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενώ είχε προηγηθεί το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Το μόνο… κακό είναι το γεγονός ότι υπάρχει ο απίθανος Αρμάντ Ντουπλάντις, ο οποίος είναι νικητής… πριν καν αρχίσει ο αγώνας, όπως έδειξε και με το ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε με 6,25μ.