Ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια των Ολυμπιακών Αγώνων, η Λουάνα Αλόνσο από την Παραγουάη, απομακρύνθηκε από το επίσημο χωριό των αθλητών, αφού φέρεται να δημιούργησε «ανάρμοστο περιβάλλον».

Οι αθλητές που αγωνίζονται στους Αγώνες διαμένουν στο ολυμπιακό χωριό, όπου οι διαγωνιζόμενοι επιτρέπεται να αναμειγνύονται μεταξύ τους, να προπονούνται, να τρώνε και να χαλαρώνουν ο ένας δίπλα στον άλλον.

Ωστόσο, η ομάδα της Παραγουάης ζήτησε από την αθλήτριά της, Λουάνα Αλόνσο, να εγκαταλείψει το χωριό, αρνούμενη να της επιτρέψει να παραμείνει μέχρι το τέλος των αγώνων, που κλείνουν επίσημα την Κυριακή 11 Αυγούστου.

Η κολυμβήτρια Luana Alonso δεν τα πήγε τόσο καλά στους Αγώνες, καθώς τερμάτισε έκτη στα 100 μέτρα πεταλούδα – 0,24 δευτερόλεπτα πίσω από την Ana Nizharadze από τη Γεωργία – και έχασε οριακά την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε εντυπωσιακά την αποχώρησή της από την κολύμβηση (με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) στους περίπου 500.000 ακολούθους της στο Instagram, αλλά έκτοτε παραμένει στο Παρίσι.

Τώρα, η ομάδα της Παραγουάης απομάκρυνε την 20χρονη από το χωριό των αθλητών, επικαλούμενη την “ανάρμοστη συμπεριφορά” της ως δικαιολογία, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες εισέρχονται στην τελευταία εβδομάδα τους. Στη δήλωση δεν διευκρινίστηκε ποια ήταν η ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σε δήλωση της Larissa Schaerer, επικεφαλής της αποστολής της παραγουανής ομοσπονδίας (COP), αναφέρεται: «Η παρουσία της δημιουργεί ακατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα της Παραγουάης.

Την ευχαριστούμε που ακολούθησε τις οδηγίες, καθώς με δική της, ελεύθερη, βούληση δεν πέρασε τη νύχτα στο χωριό των αθλητών».

Η ιστορία της Αλόνσο στο Instagram υποδηλώνει ότι έκτοτε έχει επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου φοιτά σε σχολείο, αφού δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που την δείχνει να οδηγεί προς μια συνοριακή διάβαση ελέγχου.

Η Παραγουανή είχε κάνει προηγουμένως το Ολυμπιακό της ντεμπούτο στους Αγώνες του Τόκιο τέσσερα χρόνια νωρίτερα και είναι από τις νεότερες αθλήτριες που αποσύρθηκαν σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Επιβεβαιώνοντας την αποχώρησή της την περασμένη εβδομάδα, η Αλόνσο δήλωσε: «Σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να ονειρεύομαι, με διδάξατε να αγωνίζομαι, να προσπαθώ, επιμονή, θυσία, πειθαρχία και πολλά άλλα.

‘Σας έδωσα μέρος της ζωής μου και δεν το αλλάζω με τίποτα στον κόσμο, γιατί έζησα τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Μου δώσατε χιλιάδες χαρές, φίλους από άλλες χώρες που θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου, μοναδικές ευκαιρίες.

“Δεν είναι αντίο, είναι “τα λέμε σύντομα”».

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσε μια φωτογραφία στον λογαριασμό της στο «X» με τον Rafael Nadal.

Η Αλόνσο δέχτηκε συγχαρητήρια από πολλούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την είδηση της αποχώρησής της, αλλά σε συνέντευξή της στο «Claro Sports» διευκρίνισε ότι είχε πάρει την απόφαση εδώ και πολύ καιρό.

Από την πλευρά του, το ΤΜΖ Sports τη χαρακτήρισε πολύ καυτή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αποτέλεσμα να της ζητηθεί να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό.