Άνοιξε τις πύλες της ο ιστορικός θεσμός στην ανθοκομία της χώρας μας, η 58η Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Κηφισιάς, η οποία κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου, αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου της ανθοκομίας που δίνουν και εφέτος το παρόν, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σε μια λαμπερή τελετή στο ολάνθιστο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος», ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, η πρόεδρος, Ελευθερία Λιαπάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής Έκθεσης, τέλεσαν τα εγκαίνια της 58ης Ανθοκομικής Έκθεσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης επισήμανε την ανάγκη ο καθένας από εμάς να βοηθήσει και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Η βελτίωση και η προστασία του πράσινου και του περιβάλλοντος είναι πάντα στις πρώτες προτεραιότητές μας, πέρα από τα προβλήματα και τους προβληματισμούς που μας δημιουργεί η τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Αν βγάλουμε και το πράσινο από τη ζωή μας και αν ξεχάσουμε την ομορφιά που μας χαρίζει, φοβάμαι ότι θα εκλείψει παντελώς και η ελπίδα!» ανέφερε ο Νίκος Γ. Χιωτάκης προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να ενισχύουμε πρωτοβουλίες για τη προστασία των δασών, ανεξάρτητων φορέων με τη συμμετοχή μας στις εθελοντικές ομάδες όπως οι Φίλοι του Δάσους αλλά και τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ) και του Φορέα Διαχείρισης της Πάρνηθας».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε ακόμη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να λειτουργεί με λόγια αλλά να «κοιτάζει μπροστά» και να συμμετέχει σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως αποδεδειγμένα είναι οι εκθέσεις.

«Οι ανθοπαραγωγοί και οι γεωπόνοι του Δήμου Κηφισιάς, προσφέρονται να ξεναγήσουν τους επισκέπτες και να τους γνωρίσουν τον όμορφο κόσμο της ανθοκομίας. Να προτείνουν φυτά στις καλύτερες δυνατές τιμές και δώσουν συμβουλές για τη συντήρησή τους. Μέχρι την Κυριακή 13 Μαΐου, που θα διαρκέσει η 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η πόλη μας θα συμμετέχει σε μια ξεχωριστή γιορτή της άνοιξης στην οποία αξίζει να δώσουμε όλοι το παρόν μας» ανέφερε ο Νίκος Γ. Χιωτάκης κλείνοντας την ομιλία του.

Τα εγκαίνια της 58ης Ανθοκομικής Έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές της Ν.Δ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος, από την Δημοκρατική Συμμαχία ο κ. Γεώργιος Κοντογιάννης, ο τέως υπουργός της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών κ. Λεωνίδας Καζακόπουλος, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ κ. Ηλίας Παπασπυρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Κηφισιάς, κ. Ιωάννης Λιανουδάκης, ο Διοικητής Ασφαλείας Κηφισιάς, κ. Ιωάννης Σκούρας, ο Διοικητής Τροχαίας Κηφισιάς, κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κηφισιάς, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.