Ο Πρόεδρος των Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, διευκρίνισε ότι υπήρξε δυσφορία απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να απογραφούν οι δικαστικοί υπάλληλοι, η οποία ωστόσο δεν οδηγήθηκε ποτέ σε κόντρα, ενώ είπε ότι βρέθηκε ήδη η φόρμουλα για να ενταχθούν και αυτοί στην απογραφή. Σχολίασε ότι η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση σε σχέση με την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, επέμεινε όμως στη στάση του ότι οι δικαστές κατά τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος είναι λειτουργοί και δεν μπορούν να μπουν στην ίδια κατηγορία με τους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί εγείρεται θεσμικό θέμα.

Καταρχήν εμείς δεν έπρεπε να μπούμε στην απογραφή καθόλου, γιατί οι δύο άλλοι φορείς των δύο λειτουργιών δεν απογράφονται, είπε ο πρόεδρος των δικαστών και εισαγγελέων.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν φόβοι, ότι η εξαιτίας της απογραφής θα μπορούσε αυτή να οδηγήσει στην ένταξη των δικαστικών στο ΙΚΑ, ο κ. Αθανασίου είπε ότι η κυβερνητική μεθόδευση εκ του αποτελέσματος θα μπορούσε να παρερμηνευτεί.