Τον τρόμο έζησε μια οικογένεια από τη Γερμανία στην Κορινθία, όπου βρέθηκε για να περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές. Τέσσερις διαρρήκτες έσπασαν το παράθυρο υπνοδωματίου σε παραθεριστική κατοικία στην περιοχή Ξυλοκέριζα και επιχείρησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό της.

Ο 46χρονος ιδιοκτήτης της από τη Γερμανία προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους αποτρέψει, την ώρα που ο ένας ανήλικος γιος του απαθανατίζει τις σκηνές με το κινητό τηλέφωνό του και το μικρότερης ηλικίας παιδί κλαίει τρομαγμένο.

Όπως είπε στον «ΑΝΤ1» φίλος του θύματος, «με τις φωνές, μ’ ένα σίδερο, που σπάσανε το τζάμι, μ’ ένα σίδερο και πετάχτηκε μες στο σπίτι… Πήρε αυτό στα χέρια του και προσπαθούσε να τους διώχνει όσο μπορεί. Μπαίνανε παράλληλα απ’ όλα τα παράθυρα, σπάγανε, δηλαδή, όλο, περιμετρικά, το σπίτι, τα παράθυρα – δεν ήταν ότι ήταν από ένα παράθυρο μόνο, είχαν ανοίξει το παράθυρο του δωματίου, μετά σπάγανε το παράθυρο του σαλονιού»…

Οι τέσσερις ληστές προσέγγισαν το σπίτι λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αδιαφόρησαν για την παρουσία της πενταμελούς οικογένειας και προσπαθούσαν, πετώντας γεωργικά εργαλεία, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν, να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό. Η οικογένεια έμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερη από μισή ώρα, καθώς είχαν περικυκλώσει το σπίτι οι δράστες.

Ο 46χρονος κάλεσε τον έλληνα φίλο του, ο οποίος και ενημέρωσε τις Αρχές. Αναγκάστηκε να παραδώσει στους δράστες συνολικά 2.400 ευρώ, αλλά εκείνοι τράπηκαν σε φυγή μόνον όταν άκουσαν τις σειρήνες των περιπολικών της Αστυνομίας.

Μάλιστα, έγινε γνωστό πως οι τρεις από τους τέσσερις δράστες έχουν συλληφθεί.