«Κρατούσα το μωρό μου με όλη μου τη δύναμη, με τα χέρια μου τεντωμένα, πάνω από τα κύματα, για να μην πνιγεί», συγκλονίζει η Σάρλοτ Γκολούνσκι, που μαζί με τον σύντροφό της και τη μόλις ενός έτους κόρη της είναι μεταξύ των 15 διασωθέντων του ναυαγίου του πολυτελούς γιοτ «Bayesian» στα ανοικτά των ακτών του Παλέρμο, πρωτεύουσας της Σικελίας.

Η Σάρλοτ, όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο δηλώσεις της στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», είπε ότι η οικογένειά της επέζησε, επειδή ήταν στο κατάστρωμα, όταν το σκάφος βυθίστηκε.

Είπε ότι τους ξύπνησαν κεραυνοί, αστραπές και κύματα που έκαναν το σκάφος να χορεύει και ότι ένιωσαν πως ήρθε το τέλος του κόσμου πριν πέσουν στο νερό.

«Για δύο δευτερόλεπτα έχασα την κόρη μου στη θάλασσα και μετά την αγκάλιασα γρήγορα μέσα στη μανία των κυμάτων. Την κρατούσα στην επιφάνεια με όλη μου τη δύναμη και τα χέρια μου τεντωμένα προς τα πάνω, για να μην πνιγεί», συγκλονίζει.

«Ήταν όλα σκοτεινά. Μέσα στο νερό δεν μπορούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά. Φώναζα για βοήθεια, αλλά το μόνο που άκουγα γύρω μου ήταν οι κραυγές των άλλων», περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε.

Μεταξύ των αγνοουμένων του ναυαγίου είναι και ο βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας, Μάικ Λιντς.