Υλικά
- 1/2 κιλό φτερούγες κοτόπουλου (περίπου 10 φτερούγες)
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. καρύκευμα πιπέρι λεμονιού
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Για τη σάλτσα: 1/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο, 1/2 κ. σ. μέλι, 1 κ. γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού, 1 1/2 κ. σ. χυμό φρέσκου λεμονιού, 1 κ. γλ. αρωματικό πιπέρι λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το air fryer για 2 έως 3 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Σκουπίστε τις φτερούγες κοτόπουλου με μια χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τις φτερούγες με το λάδι, το καρύκευμα λεμονοπίπερου και το αλάτι.
- Τοποθετήστε τις φτερούγες σε μια ομοιόμορφη στρώση στο καλάθι του air fryer και ψήστε για 18 έως 20 λεπτά, γυρίζοντας τις φτερούγες στα μισά του χρόνου ή ανακινώντας και αναποδογυρίζοντας το καλάθι κάθε 5 λεπτά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
- Ενώ οι φτερούγες κοτόπουλου ψήνονται, ετοιμάστε τη σάλτσα πιπεριού- λεμονιού. Ανακατέψτε το ζεστό βούτυρο, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το καρύκευμα λεμονοπίπερου και το αλάτι.
- Σερβίρετε τις φτερούγες κοτόπουλου μαζί με τη σάλτσα. Εναλλακτικά, μπορείτε να γαρνίρετε τις φτερούγες κοτόπουλου με τη σάλτσα πριν το σερβίρισμα.