Υλικά

  • 1/2 κιλό φτερούγες κοτόπουλου (περίπου 10 φτερούγες)
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. καρύκευμα πιπέρι λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Για τη σάλτσα: 1/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο, 1/2 κ. σ. μέλι, 1 κ. γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού, 1 1/2 κ. σ. χυμό φρέσκου λεμονιού, 1 κ. γλ. αρωματικό πιπέρι λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το air fryer για 2 έως 3 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  2. Σκουπίστε τις φτερούγες κοτόπουλου με μια χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τις φτερούγες με το λάδι, το καρύκευμα λεμονοπίπερου και το αλάτι.
  3. Τοποθετήστε τις φτερούγες σε μια ομοιόμορφη στρώση στο καλάθι του air fryer και ψήστε για 18 έως 20 λεπτά, γυρίζοντας τις φτερούγες στα μισά του χρόνου ή ανακινώντας και αναποδογυρίζοντας το καλάθι κάθε 5 λεπτά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
  4. Ενώ οι φτερούγες κοτόπουλου ψήνονται, ετοιμάστε τη σάλτσα πιπεριού- λεμονιού. Ανακατέψτε το ζεστό βούτυρο, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το καρύκευμα λεμονοπίπερου και το αλάτι.
  5. Σερβίρετε τις φτερούγες κοτόπουλου μαζί με τη σάλτσα. Εναλλακτικά, μπορείτε να γαρνίρετε τις φτερούγες κοτόπουλου με τη σάλτσα πριν το σερβίρισμα.