Υλικά
- 1 πακέτο ζύμη κρούστας
- 3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη, ή περισσότερη ανάλογα με τη γεύση
- 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
- 6 φλ. τσαγιού μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κ. σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
- Στρώστε ένα πυρέξ με ένα φύλλο ζύμης (αφήστε το δεύτερο στην άκρη).
- Συνδυάστε 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη και κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη αν τα μήλα σας είναι ξινά.
- Στρώστε τις φέτες μήλου στο προετοιμασμένο πυρέξ, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με το μείγμα κανέλας- ζάχαρης.
- Πασπαλίστε την επάνω στρώση με μικρά κομμάτια βούτυρο. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο κρούστας.
- Ψήστε την πίτα στη χαμηλότερη σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 10 λεπτά.
- Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η γέμιση, 30 έως 35 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.