Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη κρούστας
  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη, ή περισσότερη ανάλογα με τη γεύση
  • 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 6 φλ. τσαγιού μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ. σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
  2. Στρώστε ένα πυρέξ με ένα φύλλο ζύμης (αφήστε το δεύτερο στην άκρη).
  3. Συνδυάστε 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη και κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη αν τα μήλα σας είναι ξινά.
  4. Στρώστε τις φέτες μήλου στο προετοιμασμένο πυρέξ, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με το μείγμα κανέλας- ζάχαρης.
  5. Πασπαλίστε την επάνω στρώση με μικρά κομμάτια βούτυρο. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο κρούστας.
  6. Ψήστε την πίτα στη χαμηλότερη σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 10 λεπτά.
  7. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η γέμιση, 30 έως 35 λεπτά ακόμα.
  8. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.