Σε αντιπροτάσεις του Έρογλου στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης που δεν έπρεπε να είχε κάνει αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

«Εύχομαι την Παρασκευή να καταλήξουμε στα θέματα της οικονομίας και της εσωτερικής ασφάλειας, αλλά λέω εύχομαι, δεν είμαι σίγουρος», είπε ο κ. Χριστόφιας.

«Από εκεί και πέρα θα συνεχιστεί η συζήτηση πάνω στα πιο σημαντικά ακόμα ζητήματα που είναι το περιουσιακό, το εδαφικό, τα θέματα διακυβέρνησης, στα οποία εμείς θεωρούμε ότι έχουμε ουσιαστικά καταλήξει στα πιο σημαντικά, όμως, δυστυχώς, υπήρξε υπαναχώρηση από την τουρκική πλευρά. Είναι εκεί το θέμα εν πάση περιπτώσει. Έχουμε ακόμα τρεις συναντήσεις μέχρι να τελειώσει αυτός ο γύρος και να πάμε στη Νέα Υόρκη» πρόσθεσε.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ χαρακτήρισε τη συνάντηση που κράτησε σχεδόν 5 ώρες «αρκετά παραγωγική». Η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο συναντήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Ερωτηθείς κατά πόσο οι δύο ηγέτες εισήλθαν στη διαδικασία του πάρε-δώσε, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι θα αποφύγει να μπει σε σημασιολογικές συζητήσεις και πρόσθεσε ότι μια ειρηνευτική διαδικασία μπορεί να επικαλυφθεί από συζητήσεις για τη σημασία λέξεων και φράσεων.