Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Συκάμινο στον Ωρωπό. Στο σημείο επιχειρούν πολύ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από ξηρά, όσο και από αέρος.

Στους κάτοικους την περιοχής στάλθηκε μήνυμα από το 112, το οποίο αναφέρει «Ωρωπός. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Συκάμινο. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Posted by Δήμος Ωρωπού on Monday, July 22, 2024

Posted by Δήμος Ωρωπού on Monday, July 22, 2024

Posted by Δήμος Ωρωπού on Monday, July 22, 2024

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής για την εξέλιξη της φωτιάς

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπους της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης

«Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε αγροτοδασικά τεμάχια. Αυτή τη στιγμή κυρίως οι επίγειες δυνάμεις πραγματοποιούν πλήρη εκμετάλλευση των τοπογραφικών δεδομένων προκειμένου να σταματήσουν την ένταση της πυρκαγιάς. Έχουν αναπτυχθεί στο σημείο της πυρκαγιάς 11 εναέρια μέσα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στις τρεις παρά δέκα εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι της περιοχής στο Συκάμινο. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τον οικισμό και είναι σε πλήρη εξέλιξη η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς τόσο από τις επίγειες, όσο και από τις εναέριες δυνάμεις.

Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δικό της έδαφος, άρα δημιουργεί το δικό της καιρό. Σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνονται ενέργειες για τον περιορισμό της.

Προσπαθούμε να την περιορίσουμε στο σημείο που βρίσκεται κατά το δυνατόν, χωρίς να κινδυνέψουν ούτε περιουσίες και περεταίρω φυσικό περιβάλλον».