Έχοντας παρέλθει το πρώτο 24ωρο από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο τραυματισμένος από πυροβολισμό συνοριοφύλακας στον Έβρο φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η μετεγχειρητική του κατάσταση εξελίσσεται ομαλά.

Σημειώνεται πως ο 56χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου διακομίσθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου αμέσως μετά τον τραυματισμό του από πυρά που προήλθαν από το τουρκικό έδαφος, ενώ περιπολούσε σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από τη γείτονα στη χώρα μας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Συναγερμός σήμανε στον Έβρο, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Σουφλίου, το περασμένο Σάββατο (20/07), καθώς άγνωστοι που βρίσκονταν στην τουρκική όχθη πυροβόλησαν κατά συνοριοφυλάκων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία το περιστατικό συνέβη γύρω στις 18:20 στη συνοριακή περιοχή του Σουφλίου στον Έβρο, όταν έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχτηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ο έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.