Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ θα έχει έναν πολύ δυνατό σύμμαχο: το beauty brand «Glossier», που ως official beauty partner στηρίζει έμπρακτα τον γυναικείο αθλητισμό.

Πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, που έχει 3 εκατομμύρια ακολούθους, πως θα στηρίξει την Women’s National Basketball Association ακόμα παραπάνω, καθώς είναι ο πρώτος αποκλειστικός χορηγός από το 1996 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι είμαστε επίσημος beauty partner της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών των ΗΠΑ (και ο πρώτος αποκλειστικός χορηγός από το 1996)! Ως επέκταση της συνεργασίας μας με την WNBA, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε την ομορφιά εντός και εκτός γηπέδου και τις γυναίκες του αθλητισμού που μας εμπνέουν. Θα συμμετάσχουμε στην Εθνική Ομάδα Γυναικών Μπάσκετ των ΗΠΑ 2024, στα ταξίδια τους στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα!», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους στα social media οι εκπρόσωποι του beauty brand.

Έτσι, η «Glossier» θα προσφέρει προϊόντα skincare και μακιγιάζ τόσο στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Γυναικών των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς όσο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθόλη τη διάρκεια της διεξαγωγής τους, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα πως η ομορφιά και ο αθλητισμός δεν έχουν σχέση:

«Υπήρχε μια μακροχρόνια αντίληψη ότι η ομορφιά και ο αθλητισμός δεν μπλέκονται και αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει το γεγονός ότι αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Η Εθνική Ομάδα Γυναικών των ΗΠΑ είναι γεμάτη από εμπνευσμένες αθλήτριες με ιστορίες εντός και εκτός γηπέδου», δήλωσε η CEO της «Glossier», Kyle Leahy.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για το γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας. Η συνεργασία ”USA Basketball-Glossier” είναι απόδειξη της ανάπτυξης του αθλήματος και του ενδιαφέροντος για την ομάδα μας», ανέφερε με τη σειρά της η διευθύντρια της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ γυναικών, Briana Weiss.

.