Σάλος έχει προκληθεί σε κοινότητα του πρώην δήμου Βώλακος και σημερινού δήμου Πύργου Ηλείας, μετά την καταγγελία μιας 15χρονης για βιασμό και μάλιστα από στενό συγγενικό της πρόσωπο.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews στην Ηλεία

Πρόκειται για μια υπόθεση την οποία ερευνά με προσοχή η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και η οποία βασίζεται σε όσα κατήγγειλε η 15χρονη για τον εφιάλτη που βίωνε από ένα πρόσωπο που καθημερινά βρισκόταν πολύ κοντά της.

Η καταγγελία του περιστατικού

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέσα Ιουνίου προσήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου οι γονείς του κοριτσιού, οι οποίοι κατέθεσαν όσα τους είχε αναφέρει η κόρη τους. Από την καταγγελία προκύπτει πως το συγγενικό πρόσωπο της 15χρονης την απειλούσε, ώστε να μην αποκαλύψει τίποτα στους γονείς της, ενώ όπως ανέφερε την είχε βιάσει επτά με οκτώ φορές, με την τελευταία να είναι πριν από τρεις μήνες.

Οι ενέργειες των Αρχών

Κατόπιν της κατάθεσης των γονέων, παραγγέλθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου η ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δίχως ωστόσο να μεταφερθεί η 15χρονη για εξέταση στην τελευταία μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Παράλληλα παραγγέλθηκε και παιδοψυχιατρική εξέταση της ανήλικης στο Καραμανδάνειο.
Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη δικογραφία, η οποία και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου.

Έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα δύο άτομα, τόσο η 15χρονη όσο και ο καταγγελλόμενος 29χρονος συγγενής της, έμεναν στο ίδιο χωριό και ειδικότερα αποτελούν και οι δύο μέλη πολύτεκνης οικογένειας. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κοπέλα είχε δεχτεί και στο παρελθόν επίθεση και παρενόχληση από αλλοδαπό, την οποία τότε είχαν καταγγείλει δικά της πρόσωπα. Φαίνεται ότι η υπόθεση αυτή είναι στο πλαίσιο της διερεύνησης της Αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά τον 29χρονο, φέρεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές ξανά παλαιότερα για άλλες υποθέσεις. Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει ελεύθερος, μιας και δεν του έχει αποδοθεί επίσημη κατηγορία και διερευνάται με την ιδιότητα του υπόπτου.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου χειρίζεται την υπόθεση με διακριτικότητα και γίνεται προσπάθεια συλλογής όλων των απαραίτητων πληροφοριών που θα σχηματίσουν έναν ολοκληρωμένο φάκελο και θα αποδοθεί στον εισαγγελέα.