Ο Ισπανός συλλέκτης, Mikel Barsa, σχεδιάζει να δημοπρατήσει φιλμ 8mm στο οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πρωταγωνιστεί το αιώνιο θηλυκό, Marylin Monroe, σε ερωτικές σκηνές.

Το ασπρόμαυρο διάρκειας 6 λεπτών φιλμ υποτίθεται πως είναι πριν το 1947, όταν η Monroe ήταν μία ηθοποιός στα ξεκινήματα της καριέρας της και μάλιστα κάτω των 21 ετών.

Το 8 χιλιοστών υλικό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του συλλέκτη, αποτελεί ένα ακριβές αντίγραφο από ένα άλλο 16 χιλιοστών φιλμ που είχε ανακαλυφθεί πριν από μια δεκαετία περίπου.

Τότε ο κύριος Barsa, είχε μεσολαβήσει για να πωληθεί το φιλμ σε ένα ευρωπαϊκό περιοδικό, το οποίο είχε καταφέρει και είχε πουλήσει περί τα 600.000 αντίτυπα προτού ένας άλλος συλλέκτης αγοράσει το γνήσιο καρούλι προς 1.2 εκατομμύρια δολάρια.

Μερικά αντίγραφα από εκείνο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ακόμα με την ηθοποιό που πρωταγωνιστεί να είναι η Norma Jean Baker, δηλαδή όπως λεγόταν προτού αλλάξει το όνομά της στο γνωστό της πάσι Merilyn Monroe.

Αν και ο συλλέκτης ελπίζει να πιάσει το λιγότερο τα 500.000 δολάρια, πολλοί ειδικοί θεωρούν πως ελάχιστοι συλλέκτες θα είναι διατεθειμένοι να δώσουν αυτό το χρηματικό ποσό, από τη στιγμή που η φερόμενη ως Monroe, στο φιλμ, δεν θυμίζει και πολύ στο γνωστό όνειρο για πολλούς.