Η εκπομπή «BRAVE NEW GREECE» με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη, έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Ιουλίου στις 08:30 και κάθε Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1.

Κάθε επεισόδιο του «BRAVE NEW GREECE» αποτελεί ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer, μια βιβλιοθήκη γνώσης για το μέλλον της χώρας μας και του κόσμου για να καταλάβουμε καλύτερα τους στόχους, τις καινοτομίες και τις προκλήσεις του αύριο. Επιχειρώντας να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον και την εξέλιξη που αυτό μπορεί να φέρει, το «BRAVE NEW GREECE» κάθε Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1 θα δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thoughtleaders και innovators, οι οποίοι όχι μόνον έχουν εντοπίσει τις μεγάλες τάσεις, αλλά έχουν καταφέρει να στηρίξουν το όραμά τους σε αυτές, κάνοντας πράξη την αλλαγή.

Σάββατο 27 Ιουλίου στις 08:30

#BraveNewForests

Πώς θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δασικών μας οικοσυστημάτων

Τα δάση, που καλύπτουν το 30% της επιφάνειας της Γης, αποτελούν ασπίδα προστασίας κατά της κλιματικής αλλαγής. Δεν συμβάλλουν μόνο στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας, αλλά λειτουργούν και ως πηγή αναψυχής. Παρ’ όλα αυτά η βιωσιμότητά τους απειλείται περισσότερο από ποτέ. Πώς θα διασφαλιστεί το μέλλον του δασικού μας πλούτου; Το επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewForests επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις στρατηγικές με τις οποίες θα μεγιστοποιηθεί η συμβολή των δασών στη μείωση των επιπτώσεων του φαινομένου του θερμοκηπίου. Όπως και το πώς θα διασφαλιστεί η αειφορική διαχείρισή τους. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι πρωτοβουλίες αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος ιδίως σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές;

Η εκπομπή εστιάζει σε success stories και ταξιδεύει στη Χαλκιδική, όπου με την πολύτιμη αρωγή του ιδιωτικού τομέα εξασφαλίζεται η προστασία και η ανάπτυξη ενός μοναδικής αξίας δασικού οικοσυστήματος.  Ποιες είναι οι σημαντικότερες απειλές που αντιμετωπίζουν τα δάση; Πώς μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων η Ελλάδα;

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οιΕλένη Ανδρεάδη (Περιβαλλοντολόγος, Διευθύντρια Αειφορίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Όμιλος Sani/Ikos), Καλλιόπη Ραδόγλου (Καθηγήτρια, Tμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, ΔΠΘ), Μαριάντζελλα Φωτέλλη (Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, ΕΛΓΟ Δήμητρα), Γιώργος Ζαμπός (Διευθυντής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος, TÜV Austria), Στέλιος Ταξιάρχης (Director of Safety & Security, Όμιλος Sani/Ikos), Ιωάννης Καλλιάς (Διευθύνων Σύμβουλος, TÜV Austria Hellas (though leader), Δρ. Φανή Χατζήνα (Διευθύντρια, Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ Δήμητρα).

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ιουλιου στις 08:30

#BraveNewAgriculture

Πώς θα Προσαρμοστεί η αγροτική παραγωγή στα νέα δεδομένα

Η αλλαγή του μοντέλου στην αγροτική παραγωγή καθίσταται μονόδρομος εξαιτίας των μεγάλων προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, της έλλειψης πόρων και της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών. Ταυτόχρονα, μεγάλο στοίχημα αποτελεί η βιώσιμη γεωργία, που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική ευημερία. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι ο αγροτικός τομέας να προσαρμοστεί αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα; Το επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewAgriculture επιδιώκει να καταγράψει τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στην αγροδιατροφή και στην αειφορική γεωργία. Πόσο κομβικός είναι ο ρόλος της χρηματοδότησης στην πράσινη μετάβαση; Τι είναι και γιατί είναι σημαντική η ευφυής γεωργία; Πώς θα προστατευτεί η αγροτική παραγωγή από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής;

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου (Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς),  Έφη Λαζαρίδου (Διευθύνουσα Σύμβουλος, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά), Νίκος Κατσούλας (Καθηγητής Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Ιωάννης Χανιωτάκης (Senior Director, Ανάπτυξη Εργασιών Αγροτικού Τομέα, Τράπεζα Πειραιώς), Στέλιος Θεοδουλίδης (Γενικός Διευθυντής Venus Growers), Γιάννης Μαυρουδής (Εντεταλμένος Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Νeuropublic).

Η εκπομπή «BRAVE NEW GREECE» έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Αρκεί να το κατανοήσουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί το μέλλον προδιαγράφεται συναρπαστικό!

«BRAVE NEW GREECE» με τη Μαριάννα Σκυλακάκη Σάββατο και Κυριακή στις 08:30 στον ΑΝΤ1