Ο Ολυμπιακός έχει αρκετά αγωνιστικά θέματα να λύσει όπως παραδέχεται και ο Μίτσελ, αλλά υπάρχει και ακόμη ένα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στους Πειραιώτες και αφορά στο ποιος θα εκτελεί ανά πάσα στιγμή το πέναλτι, αλλά και το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη στο παιχνίδι της Πέμπτης (13/10) με την Καραμπάγκ αν χρειαστεί, αφού θα απουσιάσουν όλοι οι εκτελεστές.

Στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με τους Αζέρους ο προπονητής των ερυθρόλευκων έκανε λόγο για «μια αρρώστια που έχουμε αρχίσει να θεραπεύουμε», θέλοντας έτσι να δείξει ότι έχει εντοπίσει το σημαντικότερο πρόβλημα, από το οποίο πηγάζουν και τα άλλα, τα μικρότερα. Και αφού το έχει εντοπίσει και έχει αρχίσει ήδη και η… θεραπεία, περιμένει κανείς ότι ο Ολυμπιακός, αργά αλλά σταθερά, θα αρχίσει να βελτιώνεται ως ομάδα. Ότι θα γίνει ένα σύνολο με αρχή, μέση και τέλος.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει στην ομάδα να είναι ξεκάθαροι όλοι οι ρόλοι. Ακόμη και το ποιοι θα ειναι κατά σειρά οι εκτελεστές των πέναλτι. Θέμα που μπορεί να μοιάζει αστείο αυτή τη στιγμή, αλλά δεν ήταν καθόλου αστείο για τους Πειραιώτες η άστοχη εκτέλεση του Χάμες κόντρα στον ΟΦΗ και ενώ η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ με 1-0. Λάθος του Κολομβιανού και δεν αναφερόμαστε στην άστοχη εκτέλεση, αλλά στο γεγονός ότι αποφάσισε να σουτάρει αυτός, αν και είχε μόλις μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή.

Ποιος θα εκτελέσει με Καραμπάγκ;

Ο Μπιέλ στο Ολυμπιακός - Ιωνικός

Θα μπορούσε ο Χάμες να αφήσει τον Μπακαμπού, ο οποίος είναι ένας από αυτούς που έχουν οριστεί ως εκτελεστές των πέναλτι. Ο Κολομβιανός είναι επίσης ανάμεσα σε αυτούς, όπως και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Κανείς εκ των τριών, όμως, δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Καραμπάγκ, οπότε είναι ένα θέμα το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν χρειαστεί. Αν, δηλαδή, κερδίσει πέναλτι ο Ολυμπιακός, κάτι που έχει να συμβεί ένα χρόνο σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε μια τέτοια περίπτωση λοιπόν, όπως είπε και ο Κώστας Νικολακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM, τα μεγάλα φαβορί θα είναι οι Αμπουμπακάρ Καμαρά και Πεπ Μπιέλ. Ο πρώτος, άλλωστε, είχε 4/5 εκτελέσεις με τη φανέλα του Άρη, ενώ ο Ισπανός χαφ είχε προλάβει να σκοράρει δύο φορές από το σημείο του πέναλτι με τη φανέλα της Κοπεγχάγης στην αρχή της φετινής σεζόν, πριν πάρει μεταγραφή στους ερυθρόλευκους.